Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można zalogować się na konto samsung

(Temat utworzony: 29-05-2020 07:54 AM)
1457 Wyświetlenia
dinomc
Apprentice
Opcje

Witam po aktualizacji oprogramowania Tab SM-T387V do android 9 nie mogę zalogować się na konto samsung. Wyglada to mniej więcej tak, że niby urządzenie się loguje, a po chwili prosi o zalogowanie. Muszę dodać że po aktualizacji straciłem także imei, korzystam tylko z wifi więc na początku tego nie zauważyłem. W tablecie działają wszystkie połączenia wifi, bluetooth, hotspot. Hardreset nie przynosi żadnego skutku tak jak ponowne wgranie oprogramowania przez Odin.Proszę o poradę co mógł bym w tej sytuacji jeszcze zrobić.

0 Like
6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dinomc Witam 

Przez w jaki sposób następuje próba logowania? Przez przeglądarkę?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@dinomc  Po aktualizacji przez OTA lub smart switch nie usuwa się IMEI w takim wypadku pozostaje Ci serwis Znajdź serwis

dinomc
Apprentice
Opcje
Logowanie przez menagera kont , aktualizacja programem odin
0 Like
dinomc
Apprentice
Opcje
Logowanie przez menadżer kont na urządzeniu ,aktualizacja przez odin.
Na innym forum zasugerowano użycie combination file i wgranie firmware odnowa. Problem w tym że po aktualizacji zmieniła się wersja bootloadera.
Aktualnie mam firmware T387VVRU2BTB2 zdołałem znaleźć combination file T387VVRU2ASK1 i nie jestem pewien czy będzie odpowiednie.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@dinomc wszystko wskazuje na fakt, że nieumiejętna instalacja/aktualizacja oprogramowania z zewnętrznych źródeł pozbawiła twoje urządzenie nr IMEI. Tak niestety kończą się zabawy podczas ingerencji w oprogramowanie.

Niestety z uwagi na fakt, że to oficjalne forum producenta, nie przekazujemy tu opisów metod i porad niezgodnych z zapisami gwarancyjnymi i polityką firmy. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@dinomc jedynie co mogę Ci napisać, to to, że aktualna wersja softu dla tej amerykańskiej wersji tabletu, to na chwilę obecną T387VVRU2BTE4. Czyli tylko o numer wyższa od obecnie zainstalowanej na twoim urządzeniu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like