Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działający rysik Spen

(Temat utworzony: 27-04-2022 07:28 AM)
1301 Wyświetlenia
JJ81
First Poster
Opcje
Witam, czy ktoś ma pomysł dlaczego przestał działać rysik SPen na moim tablecie Galaxy Tab S7 FE 5G?  .tzn przy zbliżeniu do ekranu pojawi się "kropka" ale po tapnieciu w ikonę nie się nie dzieje, nie można pisać rysować itp. Proszę o info o może być przyczyną 
0 Like
16 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JJ81  Witam

Próbował Pan resetować rysik oraz ponownie uruchomić urządzenie?

Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Witam, man problem z spenem w Tab S8 - Spen tak jakby nie zawsze działa tzn nie łapie dotknięć ekranu, przerywa, działa z dużym opóźnieniem i np w aplikacji notatki nie pisze w piblizu ramki z prawej strony na całej długości. Czy to może być wina zurzytej końcówki, czy są zamienniki ? Spen był odłączany i podłączany na nowo ale nic to nie dało 
Czy w najnowszej aktualizacji można ustawić np aby WhatsApp itp .wyskakiwał od razu w małym oknie ? 

Mam problem z suwakami długa wibracja dla połączeń i sms na samsung wearble z opaską smart fit2 i galaxy s10 lite.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy korzystasz z etui z magnesowym zamykaniem innego producenta niż Samsung? Jeżeli tak to na początek zdejmij etui i sprawdź czy problem występuje w dalszym ciągu. Czy na ekranie znajduje się dodatkowa ochrona?

Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Witam tak mam etui inne niż Samsunga i folię ala papier. Spróbuję bez etui w domu.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Daj znać jak już uda się sprawdzić.

0 Like
Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Faktycznie jak założyłam oryginalne etui z klawiaturą nie głupieje tak soen . Czy nie oryginalne etui może rozmagnesowywac tablet ?
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jedrzejka, Magnesy negatywnie wpływają na pracę rysika S Pen. Poza tym tabletowi nic innego nie powinno się stać.

Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
czyli od czasu do Czasu zdejmować te nie orginalne i bd git.
0 Like
Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Ktoś zna odp na resztę pytań :smiling-face: ?
0 Like