Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jaką ładowarkę wybrać do Galaxy Tab S9 FE

(Temat utworzony: 22-11-2024 05:43 PM)
1240 Wyświetlenia
xwiczkax
Journeyman
Opcje

Jaką ładowarkę wybrać do Galaxy Tab S9 FE? 25W czy 45W?

0 Like
10 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam ten model wspiera ładowanie 45W więc ja bym wybrał tą ładowarke. Warto jednak wiedzieć że ładowanie 45W działa tylko w momencie gdy tablet ma mniej niż 20% powyżej tej wartości ładowanie jest zmniejszane do 25W.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Teoretycznie lepsza mocniejsza, praktycznie różnica niemal żadna - decyduj portfelem.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, ładowanie 45W trwa moim zdaniem zdecydowanie krócej. Potrafią to być nawet o 15-20 minut krótsze czasy ładowania.
Co więcej, przy 45W telefon ładuje się szybciej na początku ładowania.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dla porównania takie czasy pokazuje mój Tab S9 FE przy poziomie naładowania 20%

45W - 1h 14min
25W - 1h 28min
Wyłączone szybkie ładowanie - 4h 23min

Przy ładowaniu od 0% czas ładowania ładowarką 45W na pewno będzie znacznie krótszy.

Amazigh
Big Cheese
Opcje
..."słów kilka o praktyce kamilka". Sorry, tak mi się rymło. Do rzeczy: jaki jest stan naładowania 25W po 1h 14min? Jak często pozwalasz na rozładowanie do 0? Zawsze ładujesz do 100? Jak często kwadrans dłuższego ladowania ma dla ciebie rzeczywiste znaczenie (decyduje lub może wpłynąć na cokolwiek)?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Amazigh, Podałem tylko czas, który pokazuje system. Nie przeprowadzałem pomiarów rzeczywistego czasu ładowania. Osobiście ładuję tablet z wyłączonym szybkim ładowaniem i z ograniczeniem do 80%. Zazwyczaj ładowanie zaczynam z poziomu 20%, ale zdarzyło się też kilka razy rozładować do 0%. Nie przeszkadza mi długi czas ładowania. Każdy ma inne potrzeby i styl użytkowania urządzenia i dlatego sam powinien zdecydować o zakupie odpowiedniej ładowarki.

0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
...i w końcu zdecyduje sam. Skoro jednak ktoś zwraca się jednak na forum o poradę, to chyba zgodzisz się, że przy takim standardowym użytkowaniu i pielęgnacji baterii: ładowaniu na codzień od 20-80% różnica między 25 a 45W jest na tyle mała, praktycznie bez znaczenia. Przynajmniej na dziś. Mocniejsza może okazać się bardziej przyszłościowa - użyteczna przy kolejnych generacjach urządzeń .
Kisiel_W22
First Poster
Opcje

Witam, proszę o podpowiedź. Jaką wybrać ładowarkę do Samsung Galaxy Tab S9 fe+ oraz do Samsung Galaxy S24.

0 Like
Awokado
Journeyman
Opcje
Jakąś 45W bo tyle wspiera tab s9, ale S24 zwykły wspiera max 25W