Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Tab S9 | S9+ | S9 Ultra - Premiera

(Temat utworzony: 26-07-2023 09:51 PM)
1601 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

UNPK_Tab-S9-PR_dl1f.jpg

W trakcie drugiej edycji Unpacked 2023 Samsung zaprezentował trzy nowe tablety. Są to kolejno Galaxy Tab S9, S9+ oraz potężny S9 Ultra.

Galaxy Tab S9

To podstawowy model z serii. Jako jedyny dostępny jest w dwóch wersjach kolorystycznych - Grafitowy, Beżowy. W porównaniu do jego poprzednika Tab S9 został wyposażony w 11-calowy ekran Dynamic AMOLED 2X. Tablet posiada 12-megapikselowy ultraszerokokątny aparat do selfie oraz 13-megapikselowy aparat tylny. Oba aparaty mogą nagrywać filmy do 4K 60 kl./s. Urządzenie zasilane jest akumulatorem o pojemności 8400 mAh i obsługuje szybkie ładowanie 45W. Tab S9 dostępny jest w wariantach 8 GB RAM + 128 GB i 12 GB RAM + 256 GB.

Galaxy Tab S9+

Galaxy Tab S9+ posiada 12,4 calowy ekran Dynamic AMOLED 2X o rozdzielczości QHD+ (2800 x1752 piksele), adaptacyjnej częstotliwości odświeżania 120 Hz i obsłudze HDR10+. Z przodu tablet posiada 12 megapikselowy aparat do selfie. Natomiast z tyłu znajdziemy aparat 13 Mpix oraz ultraszerokokątny 8 Mpix. Wszystkie kamery obsługują nagrywanie wideo w 4k 60kl./s. Tab S9+ wyposażony został w akumulator o pojemności 10090 mAh z obsługą superszybkiego ładowania 45W. Urządzenie będzie sprzedane w wersji 256 GB i 512 GB. Obie wersje pamięciowe posiadają 12 GB pamięci RAM.

Galaxy Tab S9 Ultra

Najpotężniejszym modelem z serii jest Tab S9 Ultra, który został wyposażony w 14,6-calowy ekran o rozdzielczości 2960 x 1848 pikseli. Wyświetlacz posiada wcięcie w celu pomieszczenia dwóch przednich aparatów 12 Mpix (zwykły + ultraszeroki). Połączenie dwóch kamer pozwala odpowiednio przesuwać i powiększać twarz osoby w trakcie rozmów wideo. Z tyłu Galaxy Tab S9 Ultra posiada główny aparat 13 Mpix i ultraszeroki aparat 8 Mpix. Tablet jest zasilany akumulatorem o pojemności 11200 mAh. Tak jak S9+, model Ultra może być ładowany z mocą 45W. Tab S9 Ultra występuje w wariantach pamięci 256 GB, 512 GB i 1 TB. Wersja 1 TB ma 16 GB pamięci RAM, podczas gdy pozostałe dwa warianty pamięciowe mają 12 GB pamięci RAM.

UNPK_Tab-S9-PR_dl2f.jpg

We wszystkich modelach ekrany wyposażone w funkcję Vision Booster, która reguluje parametry obrazu tak, aby poprawić widoczność na zewnątrz. Nowy rysik S Pen można od teraz ładować niezależnie od jego orientacji. Do sprzedaży trafi także S Pen Creator Edition pokryty teksturowanym materiałem zapewniającym wygodny chwyt i szerszym kątem nachylenia dla bardziej intuicyjnego rysowania. Tablety zostały też wyposażone w o 20% większe poczwórne głośniki dostrojone przez AKG, stopień ochrony IP68, gniazdo kart microSD, czytnik linii papilarnych w wyświetlaczu i funkcję Wireless DeX. Tak jak do tej pory, wszystkie warianty tabletów są dostępne w wersjach Wi-Fi i Wi-Fi + 5G. Pudełka, w których znajdują się nowe tablety, są wykonane w 100% z papieru makulaturowego. Do ich produkcji wykorzystano szeroką gamę materiałów pochodzących z recyklingu do zewnętrznych i wewnętrznych elementów.

Specyfikacja urządzeń

Galaxy Tab S9 Galaxy Tab S9+ Galaxy Tab S9 Ultra
Wyświetlacz* 11”, Dynamic AMOLED 2X

(60~120Hz)

12,4”, Dynamic AMOLED 2X (60-120 Hz) 14,6”, Dynamic AMOLED 2X (60-120 Hz)
* Pomiar po przekątnej w pełnym prostokącie bez uwzględnienia zaokrąglenia rogów. Rzeczywisty obszar wyświetlania jest mniejszy ze względu na zaokrąglone rogi i otwór aparatu.
System operacyjny Android 13.0
Wymiary 165,8 x 254,3 x 5,9 mm 185,4 x 285,4 x 5,7 mm 208,6 x 326,4 x 5,5 mm
Waga 498 g (Wi-Fi) / 500 g (5G) 581 g (Wi-Fi) / 586 g (5G) 732 g (Wi-Fi) / 737 g (5G)
Aparat Tylny 13 MP AF 13 MP AF + ultraszerokokątny 8 MP
Przedni Ultraszerokokątny 12 MP 12 MP + ultraszerokokątny 12 MP
Pamięć operacyjna i plikowa* 8 GB + 128 GB

12 GB + 256 GB
microSD do 1 TB**

12 GB + 256 GB

12 GB + 512 GB
microSD do 1 TB**

12 GB + 256 GB

12 GB + 512 GB

16 GB+1 TB

microSD do 1 TB**

* Dostępność pamięci plikowej zależy od rynku, modelu lub dystrybutora. Rzeczywista dostępność pamięci plikowej zależy od fabrycznie zainstalowanego oprogramowania oraz rynku, modelu, rozmiaru i formatu pliku.

** Karta MicroSD do nabycia oddzielnie.

Procesor Qualcomm Snapdragon® 8 Gen 2 dla Galaxy
Akumulator* 8 400 mAh (typowo) 10 090 mAh (typowo) 11 200 mAh (typowo)
* Typowa wartość testowana w warunkach laboratoryjnych innych firm. Typowa wartość to szacunkowa średnia wartość uwzględniająca odchylenie pojemności baterii wśród próbek akumulatorów testowanych zgodnie z normą IEC 61960.
Łączność 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
* Usługi 5G tylko w lokalizacjach objętych siecią 5G. Wymagana optymalna łączność 5G. Rzeczywista szybkość zależy od rynku, operatora i środowiska użytkownika.

** Dostępność modelu LTE zależy od rynku lub dystrybutora.

Dostępność sieci Wi-Fi 6E zależy od rynku, operatora sieci i środowiska użytkownika. Wymagana optymalna łączność. Wymagany router Wi-Fi 6E.

Kolor* Beżowy, szary szary szary
* Dostępność kolorów zależy od rynku lub dystrybutora.
Dźwięk Cztery głośniki stereo AKG, Dolby Atmos®
Bezpieczeństwo Samsung Knox
Uwierzytelnianie biometryczne Odcisk palca na wyświetlaczu (FOD)
Akcesoria* S Pen (BLE, Inbox), S Pen Creator Edition

Book Cover Keyboard, Book Cover Keyboard Slim, Smart Book Cover, Outdoor Cover, Notepaper Screen, Privacy Screen

* S Pen i kabel USB-C w zestawie. Pozostałe akcesoria do nabycia oddzielnie. Dostępność etui innych producentów zależy od rynku, dystrybutora i sprzedawcy.

Powiązane artykuły:

17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013  Rewelacyjne tablety , No i świetnie że podstawowy model ma teraz ekran amoledowy🙂

Zbyszekk
Voyager
Opcje

Galaxy Tab S9 Ultra 5G zamówiony.

Ciekawi mnie jakie będą wrażenia po zmianie z Tab S7+5G.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Zbyszekk, koniecznie się nimi podziel!

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Zbyszekk
Voyager
Opcje

Bardzo chętnie, po otrzymaniu tabletu.

Czuję się jednak oszukany przez sklep samsunga, ponieważ w rozmowie telefonicznej 13 lipca dostałem informację, że jeżeli zamówię tablet w dniu prezentacji, to zostanie wysłany następnego dnia, bo jest pula urządzeń do szybkiego wysłania. Tablet zamówiłem w dniu prezentacji, zapłaciłem, po dwóch godzinach miał status "zamówienie w trakcie przygotowania" a nad ranem "zamówienie spakowane" więc liczyłem zgodnie z rozmową telefoniczną na wysyłkę w dniu 27 lipca. Dzisiaj na infolinii dostałem informację, że pomimo spakowania zamówienia będzie wysłane dopiero 4 sierpnia, a ja niestety najpóźniej 3 sierpnia muszę wyjechać, dlatego też  szybko zamówiłem licząc na szybkie wysłanie zgodnie z rozmową telefoniczną. Któryś raz już nabrałem się na informacje z infolinii Samsunga.

0 Like
P_Z
Voyager
Opcje
Trzymam kciuki żeby jednak dotarł przed 3 sierpnia, sam złożyłem zamówienie i na stronie podczas składania zamówienia mialem informację, że dostawa może być wcześniej niż 4 sierpnia.
0 Like
Zbyszekk
Voyager
Opcje
Kłamią niestety na każdym kroku. Dzisiejsza odpowiedź na zapytanie mailem:

"Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.

Przykro mi, z powodu zaistniałej sytuacji, pragnę wyjaśnić, iż w dniu premiery nie mieliśmy jeszcze potwierdzonej informacji o wysyłce zamówień, stąd też prawdopodobnie wynikała informacja przekazana na naszej infolinii.

Na obecną chwilę wiążącą informacją jest wysyłka od 04.08.2023 r., niestety nie mamy możliwości przyśpieszenia realizacji zamówienia.

Wyrażam nadzieję, że udzielone informacje spotkają się z Pana zrozumieniem.
Z chęcią udzielę odpowiedzi na ewentualne następne pytania. 

Serdecznie zapraszam do wypełnienia ankiety, która wyświetli się pod wiadomością email.
Pana satysfakcja jest dla mnie istotna, dlatego zależy mi na poznaniu opinii na temat kontaktu mailowego z linią wsparcia technicznego."

O czym to swiadczy?
Jeden konsultant mówi co innego, drugi co innego, i tak się robi klienta w konia, czyli oszukuje.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Oficjalnie wysyłki mają rozpocząć się 4 sierpnia. Nie raz się zdarzało, że użytkownicy otrzymywali urządzenia wcześniej. W aplikacji Inpost dla niektórych zamówień są już widoczne przesyłki, więc jak najbardziej jest szansa na wcześniejszą wysyłkę.

Zbyszekk
Voyager
Opcje

U mnie w aplikacji Inpost przesyłka od 27 lipca status "w trakcie przygotowania"

0 Like
P_Z
Voyager
Opcje
Zamówienie robiłem 27 lipca, dzisiaj zmienił mi się status na przesyłka wysłana. W aplikacji import, na odebrana od nadawcy. Jak sprawnie pójdzie to jutro pewnie ja dostanę.