Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Tab S6 Lite SM-P610 - opóźnienie po wygaszeniu ekranu

(Temat utworzony: 09-05-2024 10:07 PM)
188 Wyświetlenia
boorowa
First Poster
Opcje

Witam serdecznie

Zauważyłem na moim tablecie pewien problem i szczerze mówiąc nie wiem nawet do jakiego elementu urządzenia go przypisać.

Otóż od kiedy tylko go zakupiłem, urządzeniu zdarza się złapać zawiechę po wygaszeniu ekranu. Ponowna próba wybudzenia go (naciśnięcie przycisku włącznika lub double tap) nie daje natychmiastowego efektu. Bywa, że ekran włącza się nawet dopiero po 2-3 minutach.

Problem nie wydaje się być związany ze stanem baterii, podłączeniem do ładowarki - przywracałem też do ustawień fabrycznych i nic to nie dało. Opóźnienie występuje jednak wyłącznie gdy ekran wygasi się samoczynnie. Gdy sam go wygaszam, włącza się bez żadnej zwłoki.

Wcześniej rzadko go używałem i problem nie był dotkliwy, teraz jednak jest w użyciu znacznie częściej i sprawia, że chce się rwać włosy z głowy.

Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją, być może na innym urządzeniu? Jest coś co mogę zrobić sam, czy pozostaje mi oddanie urządzenia do serwisu?

0 Like
2 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@boorowa  Dzień dobry 

Kiedy przywracał Pan ustawienia fabryczne, to była też przywracana kopia zapasowa?

Proszę spróbować przywrócić ustawienia fabryczne bez przywracania kopii zapasowej. Jeśli to nie pomoże, to pozostanie oddanie urządzenia do serwisu.

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Cześć, słuchaj, bawiłem się chwilę tym tabletem i może to przez to, że sam używam taba S8 i tel. S24u, ale miałem cały czas wrażenie, że S6 jest słaby, muli i nie wydala (a tab był świeżo po resecie do fabrycznych)... to niestety tablet z słabiutkim procesorem (znacznie słabszym niż w już leciwym średniaku A52s...).
Zawsze można spróbować reset do fabrycznych, ale niestety idealnie płynnie ten tablet chodzić nie będzie 😞 a szkoda, bo myślałem nad nim dla swojego młodego, ale nie zrobiłem mu tej krzywdy i dopłaciłem do małego S8.
0 Like