Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Tab S5E interf .sys nie odpowiada

(Temat utworzony: 19-04-2024 06:22 PM)
413 Wyświetlenia
AlwinK
Pioneer
Opcje
Raz na jakiś czas po odblokowaniu tablet się zawiesza po czym wyskakuje komunikat interf .sys 
Tablet raz dziennie jest ponownie uruchamiany, ostatnio zrobiłem wipe cache partition.
Ale problem powraca.
Może ktoś przerabiał podobny temat ?
12 Odpowiedzi
AlwinK
Pioneer
Opcje
Ewentualnie Zastanawiam się czy nie zmienić OneUi na coś innego np NovaLuncher lub ten od Microsoftu.
Może te błędy są tym spowodowane?
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

AlwinK
Pioneer
Opcje
Tak jak wspomniałem wyżej, robiłem wipe cache partition ale problem wraca.
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Uszkodzenie pamięci?
AlwinK
Pioneer
Opcje
Wiem tylko tyle, że błąd z lagowaniem tabletu tj. wyskakujący komunikat "interf .sys" nie odpowiada dot. Samsunga.
Póki co zainstalowałem Microsoft Lunchera i będę obserwował. Narazie jest ok
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Tablet już jest dość leciwy i problem może występować w jego oprogramowaniu, lub z płytą główną. Zalecam na początek wgranie odnowa systemu.
AlwinK
Pioneer
Opcje
Ooo i to jest odpowiedź kup pan nowy tablet bo ten już jest stary, napewno problem z płytą.

Narazie tak jak napisałem temat uznaję za rozwiązany (testuję nowego lunchera i jest ok)
Ustawienia fabryczne to ostateczność.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja tylko Panu stwierdzam że z tym modelem były problemy z softami, bo mieliśmy ich na serwisie, tym nardziej jak już parę lat tablet ma. Jeśli działa Panu na innych laucherze, to oczywiście nie ma takiej potrzeby wgrywać od nowa oprogramowanie.
AlwinK
Pioneer
Opcje
Przed zakupem nikt mnie nie informował, że po gwarancji będę miał problemy z tym tabletem 😉
Jeżeli pisze Pan @_Technik_ o problemie "hardweru" to raczej można to zdiagnozować samemu dostępnymi aplikacjami do testowania ?
Z mojej strony testy przeprowadzilem w 3D Mark - wynik 657, testy ramu aplikacją CPDT przechodzą i tablet nie muli.

Co do oprogramowania to z całą pewnością jest to to, ale miałem nadzieję że czasy formatowania dysku i instalowanie wszystkiego od nowa minęły.

Dlatego oczekiwałem trochę innej pomocy niż te standardowe. Zważywszy, że problem nie jest nowy i pojawił się już na społeczności https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s22/interfejs-systemowy-nie-odpowiada/td-p/4928426
więc robiłem wszystko co tam jest sugerowane lecz wczoraj problem powrócił i chciałabym wiedzieć co za ten fakt odpowiada.

Zacząłem od zmiany lunchera, jeżeli problem wróci to będzie edzie root i wywalenie wszystkiego od samsunga, ewentualnie jakiś custom rom.

W sumie nie wiem po to piszę bo mam wrażenie że na tej społeczności nikt nie czyta tylko wkleja z notatnika gotowe podstawowe rozwiązania, które btw. Już zrobiłem czyt. @mirudo24