Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Tab A9+ samoczynne wyłączanie ekranu.

(Temat utworzony: 30-06-2024 10:51 PM)
843 Wyświetlenia
zbyszek57
Navigator
Opcje
Witam. Od dwóch miesięcy mam Galaxy Tab A9+ i mam taki problem. Otóż od czasu do czasu samoczynnie wygasza się wyświetlacz w tablecie. Kilka razy muszę klikać w ekran czy boczny klawisz włączania aby wyświetlacz uaktywnił się. Nie mam pojęcia czy to jakaś aplikacja jest temu winna czy coś się dzieje z tabletem. Może jakieś sugestie. Pozdrawiam

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Rozwiązanie
zbyszek57
Navigator
Opcje
Niestety ale problem wrócił. Tym razem znalazłem winowajcę. Otóż jakiś czas temu zainstalowałem program antywirusowy Bitdefender. I mniej więcej od tego czasu zaczęły się problemy z wygaszaniem ekranu. Wczoraj moją uwagę zwróciła informacja na ekranie tuż przed wyłączeniem ekranu że... Bitdefender zakończył skanowanie pamięci wewnętrznej. Szybko wyciągnąłem wnioski i odinstalowałem Bitdefender. Tera wszystko jest ok. Tablet sprawniej działa i problemu już nie ma. Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

zbyszek57
Navigator
Opcje
Już to zrobiłem zanim napisałem. Nic to nie dało. Rano tablet przy próbie wybudzenie nie zareagował w ogóle. Tak jakby był wyłączony. Po kilku czy nawet kilkunastokrotnym naciśnięciu przycisku włącz / wyłącz, w końcu się wybudził.
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przenoszone są błędy.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

zbyszek57
Navigator
Opcje
No i nie obyło się bez przywrócenia do ustawień fabrycznych. Póki co wszystko działa jak powinno. Dzięki. Pozdrawiam
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo. Super, że udało się rozwiązać problem.

Rozwiązanie
zbyszek57
Navigator
Opcje
Niestety ale problem wrócił. Tym razem znalazłem winowajcę. Otóż jakiś czas temu zainstalowałem program antywirusowy Bitdefender. I mniej więcej od tego czasu zaczęły się problemy z wygaszaniem ekranu. Wczoraj moją uwagę zwróciła informacja na ekranie tuż przed wyłączeniem ekranu że... Bitdefender zakończył skanowanie pamięci wewnętrznej. Szybko wyciągnąłem wnioski i odinstalowałem Bitdefender. Tera wszystko jest ok. Tablet sprawniej działa i problemu już nie ma. Pozdrawiam
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Super. Dziękuję za informację.

0 Like