Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dedykowana klawiatura i klawisz Lang Galaxy Tab S7 +

(Temat utworzony: 17-10-2021 11:36 AM)
685 Wyświetlenia
wolraf
Pioneer
Opcje
Czy istniej mozliwosc zamiany funkcji klawisza Lang, znajdującego się na prawo od spacji, z klawiszem ALT w tablecie Galaxy Tab S7 +. Osoby piszące bezwzrokowo, używają prawego ALT-a do wybierania polskich znaków, a tu naciskają klawisz i wyskakuje im zmiana języka. Nie rozumiem dlaczego Samsung takiego gola strzelił, bo nie przypuszczam, żeby był to tylko polski problem, tylko wielu innych krajów używających znaków diaktrycznych? Czy chodzi o to żeby cały świat posługiwał się angielskim. Pewnie potrzebny byłby jakiś nieoficjalny skrypt, czy jednak firma ma na to rozwiązanie? 
0 Like
5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepiej będzie zgłosić sugestię za pomocą aplikacji Samsung Members. W poniższym odnośniku znajdziesz instrukcję.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

wolraf
Pioneer
Opcje
Tak zrobię.
0 Like
rEGiH_PL
First Poster
Opcje

Czy udało się coś zdziałać Panu w tym temacie?
Mam ten sam problem. 

W trakcie dnia piszę dużo na laptopie, a czasami coś odpisuję na tablecie na oryginalnej dedykowanej klawiaturze i jest to bardzo irytujące, bo nie trafiam w klawisz alt tylko lang.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@rEGiH_PL Z tego co wiem, na chwilę obecną nie da się wyłączyć ani zmienić funkcji klawisza "lang" na tej klawiaturze.

rEGiH_PL
First Poster
Opcje
Dziękuję za info. Szukałem również innych sposobów, softwarowych na zamianę klawiszy, ale nic sensownego nie udało mi się znaleźć. Zgłosiłem to również do pomocy Samsunga, ale na razie bez odpowiedzi.
0 Like