Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak polskich znaków w klawiaturze fizycznej do S7+

(Temat utworzony: 10-07-2021 10:22 AM)
10727 Wyświetlenia
Wolraf1
Student
Opcje
Dzień dobry, od jakiegoś czasu mam problem z brakiem polskich znaków w czasie używania dedykowanej klawiatury fizycznej do Galaxy Tab S7 +. Na początku jak kupiłem tablet to były. Jakiś czas temu podłączam klawiature i chcę pisać i brak polskich znaków przy wybraniu prawego ALT. W ustawieniach klawiatury jest ok, polski QWERTY. Korzystałem z pomocy Samsung i leku na całe zło, czyli przywrócenie ustawień fabrycznych, nie pomogło, udostępniałem tablet zdalnie technikowi, nie dał rady, wysłał mnie do serwisu, tam też powiedział, że nie wie o co chodzi. Miałby ktoś może jakiś pomysł, jak to rozwiązać?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
84 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
No ok, próbowałeś je? Najwyżej wyeliminujesz kolejne potencjalne rozwiązanie. Mi już brak pomysłów.
0 Like
Wolraf1
Student
Opcje
Oczywiście, zmieniałem te klawiatury i cały czas to samo. Więc, właśnie ręce mi opadają, bo powinno działać, a nie działa. A tak jak mówiłem, to funkcjonowalo wcześniej.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W pierwszej wiadomości napisałeś, że przywracałeś ustawienia fabryczne. Czy po tym zabiegu przywracałeś kopię zapasową? Jeżeli tak to przywróć ponownie ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej i sprawdź czy to pomogło. Nic innego nie przychodzi mi już do głowy. Istnieje jeszcze ewentualność, że jedna z aktualizacji oprogramowania spowodowała takie zachowanie. Możliwe zatem, że kolejne aktualizacje rozwiążą ten problem. W takim wypadku warto zgłaszać błąd za pomocą aplikacji Samsung Members.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

0 Like
Wolraf1
Student
Opcje
Tak, przywracałem ustawienia fabryczne, wcześniej zapisując ustawienia Smart Switchem, a później je przywróciłem, tak jak mi polecili w pomocy Helpdeska. Też się ku temu sklniam, że jakaś aktualizacja to spowodowała. Ale ostatnio była jakaś nowa i liczyłem, że to się poprawi. Swego czasu jak dzwoniłem do Samsunga, to konsultant, powiedział, że to znzny problem Googla i trzeba czekać na poprawkę. Przyszła poprawka, ale dalej jestem w kropce.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy sprawdzałeś działanie klawiatury po przywróceniu ustawień fabrycznych, ale przed przywróceniem kopii zapasowej?

0 Like
Wolraf1
Student
Opcje
Hmm, przyznaję , że nie pamiętam, ale raczej mi się wydaje, że tak, w końcu po to się zdecydowałem na reset.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To dosyć istotne ponieważ zdarza się, że wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy. Jeżeli przed przywracaniem kopii problem również występował to najprawdopodobniej błąd leży po stronie oprogramowania, o czym wspomniałem już wcześniej.

Wolraf1
Student
Opcje
Domyślam się, że o to chodzi. Czyli czeka mnie ponowny reset. Mam to zrobić z poziomu ustawień, czy przez przyciski? Załóżmy, że po resecie będzie ok, czyli wtedy mam nie przywracać kopii moich ustawień, tylko po kolei od nowa wgrywać aplikacje, i sprawdzać czy klawiatura działa?
0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dokładnie tak. Najlepiej wykonaj resetowanie przez przyciski czyli z poziomu trybu Recovery. Jeżeli po tym zabiegu wszystko będzie działać prawidłowo to znaczy, że wina leży po stronie kopii zapasowej. W takim wypadku najlepiej od nowa skonfigurować aplikacje oraz ustawienia telefonu.

0 Like
Wolraf1
Student
Opcje
Tragedia, to ustawianie tych wszystkich haseł to pół dnia zajmuje. Człowiek kupuje najwyższy model tableta, z myślą że to będzie dzialac, a tu taki zonk. Dobra resetuje i odezwę się na świeżym systemie.
0 Like