Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria nie ładuje sie do 100 procent

(Temat utworzony: 03-05-2021 07:08 PM)
2496 Wyświetlenia
Shadymaly173
First Poster
Opcje

Witam stałem się posiadaczem Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Z wifi gps i karta sim bodajże t535 model

Po użyciu różnych ładowarek kabli różnej maści oryginalnych fast charge itp dosłownie wszystko nie mogę  naładować tabletu do 100 procent  ładowałem z 11 procent do 93 od godziny 15 do 10 rano bateria trzyma jakieś 5 h na oddalonej nawigacji igoprimo dla ciężarówek A pobór ma duży. Kable sprawdzałem przez program Ampere i każdy kabel lądował w granicach 150 - 260 mah rzekomo z aplikacji pokazało.  Co mogę zrobić jak zdiagnozować? Może tablet ma inne ładowarki? Może kupić nową baterię? Złącze lądowania? Jedynie co narazie to zrobiony reset fabryczny i wydaje mi się że za dużo nie pomogło 

0 Like
17 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Shadymaly173 W aplikacji Samsung Members przechodząc na zakładkę pomoc  i wykonując testy ( interaktywne oraz automatyczne ) posiadasz jakieś alerty ? 

Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Przypuszczam bateria do wymiany lub jakieś uszkodzenie na płycie głównej tabletu skoro reset do ustawień fabrycznych nie pomógł.
0 Like
Shadymaly173
First Poster
Opcje

Nie za bardzo wiem o czym do mnie mówisz heh ogólnie samsung member nie mogę zainstalować na tym tablecie

0 Like
Shadymaly173
First Poster
Opcje
Czy można to jakoś zdiagnozować samemu czy Nie bardzo ? Aczkolwiek 2 raz mu dałem reseta i jest progres bo w 2 godziny z 50 procent naladowal się do 96 ale chyba już dalej nie ma checi
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Shadymaly173 W takim przypadku potrzebna będzie dokładna diagnostyka wykonana w serwisie. Ich listę znajdziesz tutaj : https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Shadymaly173
First Poster
Opcje
Najbliższy serwis odemnie to jakieś 100 km więc prawdopodobnie lepiej oddać ten tablet bo kupiłem go jako używany w weekend bądź oddać do naprawy jakiegokolwiek gościa co się tym zajmuje.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Decyzja należy do Ciebie. Generalnie nic na forum nie wymyślimy więcej, skoro wykonywałeś przywrócenie ustawień fabrycznych.

Shadymaly173
First Poster
Opcje
Właśnie z innego forum jestem w trakcie robienia 2 czynności rzekomo poprawiają sprawność baterii
1.       Wyczyścić Wipe cache partition, nie usuwa ona żadnych danych, tylko czyści przestrzeń operacyjną. Aby to zrobić, trzeba tablet uruchomić w trybie recovery:

·         Trzymać równocześnie Power + Vol up + button start, wybrać wipe cache partiton i Powerem zatwierdzić.

2.       Najważniejsze to otworzyć tablet i odłączyć zasilanie od baterii na 15 min (wystarczy kilka sekund) ale ja odłączyłem ją na dłużej.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Shadymaly173 Pierwszy zabieg jest również wykonywany wraz z przywróceniem ustawień fabrycznych urządzenia.