Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A6 - ładowanie

(Temat utworzony: 16-06-2022 08:06 PM)
558 Wyświetlenia
m1h2
Pioneer
Opcje
Witam, mam problem z ładowaniem tablwta A6 - otóż jest podłączony, ikonka ładowania jest prawidłowa, czyli prąd dostaje, więc kabel raczej dobry (moim zdaniem). Niestety nie ładuje - jak miał 37% tak przez cały dzień ma.  Sprawdzałam przy włączonym jak i wyłączonym tablecie. Co mogło się zadziać i co mogę zrobić?
0 Like
10 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Sprawdz na innej kostce i innym kablu i innm gniazdku w domu 😁
0 Like
m1h2
Pioneer
Opcje
sprawdzałam
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@m1h2  Witam

Proszę spróbować podłączyć go do innej ładowarki oraz można też zmienić kabel, zobaczymy  czy zmieni się sytuacja.

Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Możesz spróbować zrobić jeszcze hard reset jeśli nie pomoże to wtedy juz tylko serwis najwyraźniej jakieś uszkodzenie fizyczne np plyty glownej
0 Like
_SERWISANT_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@m1h2 Witam. To że ikona ładowania się świeci to nic nie znaczy dostaje wtedy normalny prąd, ale bardzo małe ampery. Bardzo prawdopodobne jest że jest uszkodzony moduł ładowania, bateria, albo jakies zwarcie na płycie. W tabletach dość często zdarzają sie takie przypadki.
m1h2
Pioneer
Opcje
dziękuję. Podejrzewam że w takim wypadku naprawa kosztowna...
0 Like
m1h2
Pioneer
Opcje
to już przetestowane - bez zadowalającego efektu. Jak jest na kablu to przynajmniej nie traci energii
0 Like
m1h2
Pioneer
Opcje
a jak go zrobić? chodzi o przywrócenie do ustawień fabrycznych?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@m1h2, tak, ustawienia fabryczne, pamiętaj, żeby zrobić kopię zapasową.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.