Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 
Salt la soluție REZOLVAT

Subiect inițial:

Tab A6 și Android 8.1.0

(Subiect creat la: sâmbătă)
144 Vizualizări
Dreamkeeper_19
Journeyman
Opțiuni

Salut.

Am postat aici câte ceva despre această problemă.

Din ceea ce am înțeles până acum, setări precum A.P.N. și V.o.L.T.E. ar trebui să reconecteze această tabletă Samsung Galaxy Tab A6 cumpărată în anul 2.017 la o rețea de telefonie mobilă.

Din păcate însă, ea nu se mai actualizează dincolo de versiunea 8.1.0 a sistemului de operare Google Android, în care nu găsesc setările pentru A.P.N. și V.o.L.T.E.

Mesajul care apare este "Not registered on network", atunci când încerc să inițiez un apel de pe ea.

Problema a apărut atunci când am inserat un S.I.M. card mai nou, de la același operator de telefonie mobilă, în ea. Cu vechiul S.I.M. card puteam să inițiez apeluri prin ea.

Cei de la suportul operatorului de telefonie mobilă mi-au zis că de apeluri s-ar ocupa mai degrabă setările de V.o.L.T.E.

Aveți idee cum o conving pe această tabletă să se actualizeze dincolo de versiunea 8.1.0 a sistemului de operare Google Android?

Aveți idee cum dau de setările de V.o.L.T.E.?

Vă mulțumesc pentru că ați citit până aici.

1 Soluţie
Soluţie
Dreamkeeper_19
Journeyman
Opțiuni

D-oh.

Am reușit să rezolv misterul, dragii mei.

Vi-l mai amintiți pe Unchiul SIMPSON_Homer, care își trăgea din când în când câte-o palmă zdravănă peste frunte?

Nicio legătură. Absolut nicio legătură.

Am mai învârtit cardurile S.I.M. între jucărelele mele și-am observat că tableta Samsung Galaxy Tab A6 (2.017) în cauză mă informează cum că a sesizat introducerea unui nou card S.I.M. și mă roagă să o resetez, după care a mers.

Concluzia?

Tăvița S.I.M. card-ului te lasă să inserezi S.I.M. card-ul și pe dos, cu fața în jos, moment în care nu îl recunoaște.

Iar tu începi să aberezi pe Internet despre Access Point Names, Voice over L.T.E. și alte bazaconii...

Deh...

Vizualizare soluţie în postul original

0 Aprecieri

1 Soluţie

9 Răspunsuri
Member_sdsdxdejsjw
Journeyman
Opțiuni
Nu cred ca ai cum sa faci tableta sa se updateze dincolo de android 8.1 in mod oficial. Singura soluție pentru a avea android mai nou e sa pui custom rom cu android mai nou adică alt software decât cel de la Samsung însă asta implica riscuri și la Samsung odată ce faci asta declanșezi Knox care e o chestie de securitate și nu mai ai cum face tableta cum era și astfel nu îți vor merge unele chestii.
blank__
Helping Hand
Opțiuni
Cred că pe această comunitate nu e permis să îi încurajezi pe alții să instaleze custom ROM-uri, chiar dacă ai menționat că asta va declanșa Knox.
J1Vibes
Pathfinder
Opțiuni
De ce nu? 🤔
Dreamkeeper_19
Journeyman
Opțiuni

Salut, @Member_sdsdxdejsjw și @blank__.

Vă mulțumesc amândurora pentru răspunsuri.

Mai departe decât ethical hacking, nici nu mă gândesc să fac ceva care ar duce către încălcarea regulilor de securitate cibernetică.

Voiam doar să revin la situația anterioară, în care puteam să inițiez apeluri cu vechiul S.I.M. card. Poate o să mă întorc la ea.

Mai departe, poate o să apelez la un centru de reparații Samsung, deși nu văd cum ar putea să o forțeze să se actualizeze, când ei nu vor aceasta, iar setările de V.o.L.T.E. nu sunt prezente în versiunea 8.1.0.

În orice caz, vă mulțumesc pentru păreri.

Member_sdsdxdejsjw
Journeyman
Opțiuni
Nu are nici Samsung cum sa îți facă asta dacă Samsung nu a mai făcut soft cu android mai nou la tableta ta, nu cred ca ai ce sa faci cu volte și setările astea.
J1Vibes
Pathfinder
Opțiuni
O soluție simplă pentru problemă ar fi utilizarea unei aplicații de apeluri prin internet (ca WhatsApp), care nu necesită apeluri tradiționale prin rețeaua de telefonie mobilă. O altă opțiune, în cazul în care dorești să continui utilizarea apelurilor tradiționale este testarea unei alte cartele SIM de la un operator de telefonie mobilă care mai oferă suport 3G/2G pentru apeluri sau verificarea posibilității activării unei cartele SIM cu profil de conectare mai vechi de către operator. Totuși, având în vedere tendințele actuale ale pieței, poate fi temporar.
Dreamkeeper_19
Journeyman
Opțiuni

Salut, @J1Vibes.

Cred că am început să înțeleg problema.

Telekom mi-a vândut în anul 2.017 această tabletă, pe care mai apoi am portat-o mai întâi la Vodafone și în cele din urmă la Digi.

Tot în cele din urmă am renunțat la toți ceilalți operatori de telefonie mobilă și am mai rămas doar cu Digi.

Numărul a fost mereu același, +40734ABCDEF.

Totuși, primele trei schimbări au folosit cartele S.I.M. (sau poate chiar o singură cartelă S.I.M.) 2G/3G.

Anul acesta Digi mi-a dat o cartelă nouă, 4G/5G.

Ea nu mai merge cu Tab A6 și Android 8.1.0.

O altă cartelă nouă 4G/5G merge foarte bine într-o altă tabletă mai nouă.

Deci au fost patru situații:

1. Telekom 2G/3G.
  2. Vodafone 2G/3G.
  3. Digi 2G/3G.
  4. Digi 4G/5G.

Undeva între situațiile 3 și 4 a apărut și această problemă.

Mai iau uneori la mine această tabletă și nu știu peste tot parolele rețelelor Wi-Fi pe unde mai ajung.

Dacă reușeam să o leg din nou la Digi 4G/5G, mă bucuram.

Poate că o să revin din nou la Digi 2G/3G, atâta timp cât sistemul îmi va mai permite aceasta.

În orice caz, vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

S-a mai făcut un pic de lumină în capul meu.

Și vă rog să mă iertați pentru că v-am scris atât de mult pe acest forum.

Nu am mai scris de pe vremea Zapp-ului, de pe vremea pe când era acea rețea C.D.M.A. foarte... interesantă.

0 Aprecieri
J1Vibes
Pathfinder
Opțiuni
Mă bucur că am putut fi de ajutor. 🙂
Soluţie
Dreamkeeper_19
Journeyman
Opțiuni

D-oh.

Am reușit să rezolv misterul, dragii mei.

Vi-l mai amintiți pe Unchiul SIMPSON_Homer, care își trăgea din când în când câte-o palmă zdravănă peste frunte?

Nicio legătură. Absolut nicio legătură.

Am mai învârtit cardurile S.I.M. între jucărelele mele și-am observat că tableta Samsung Galaxy Tab A6 (2.017) în cauză mă informează cum că a sesizat introducerea unui nou card S.I.M. și mă roagă să o resetez, după care a mers.

Concluzia?

Tăvița S.I.M. card-ului te lasă să inserezi S.I.M. card-ul și pe dos, cu fața în jos, moment în care nu îl recunoaște.

Iar tu începi să aberezi pe Internet despre Access Point Names, Voice over L.T.E. și alte bazaconii...

Deh...

0 Aprecieri