Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Nyelvtanulás

(Témakör létrehozásának dátuma: 15-07-2020 10:48 AM)
671 Megtekintések
EvelinCz
Hotshot
Beállítások

foreign_language_1.jpg

Sziasztok! 

Az idegen nyelvek mindig is szerepet játszottak az életünkben, akár az oktatásaink során, nyaraláskor, vagy mostanra más a teljesen hétköznapi életben is.

Sokféle megközelítés létezik a nyelvek kialakulására, biztos ismeritek Bábel-tornyának történetét, vagy a nyelvcsaládok végtelen elágazó térképét. A módszerek is szerte ágazóak, amelyekkel elsajátíthatjuk a számunkra idegen nyelveket.

Hogy miért is jó idegen nyelvet tanulni?

• Tudatosságra tanít, a két vagy több nyelvet beszélők esetében jelentősen erősödik a kognitív kontroll
  • Szépít, legalábbis a a hippokampusz megnövekszik tőle, és ez a folyamat csak a nyelvtanulás esetében megfigyelhető
  • Segít gondolkozni és ismerkedni, sokszor javasolják, ha dilemma előtt állsz egy számodra beszélt idegennyelven gondold át, mivel ezáltal nem agyalod túl és könnyebben megérkezik a döntés
  • Sokszínűség, minden nyelvvel kapsz egy új gondolkodásmódot

Hoztam nektek pár nyelvtanulós appot, ha kedvet kaptatok volna egy kis ismétléshez, vagy akár egy új nyelv elkezdéséhez

1. Xeropan

Avagy a jófej tudós angolul tanít, ez az app kimondottan az angol nyelv tanulását támogatja játékos módon.

1. Duolingo

Azt hiszem mindenki ismeri a zöld kis baglyot, akár mém formájában is :face-with-tears-of-joy: itt több tucat nyelv közül választhatunk mit is szeretnénk tanulni, szintén interaktív módon

1. Busuu

Egyedülálló abból a szempontból, hogy kezdetekor kiválaszthatjuk, hogy egy nyelvnél, milyen szintű a tudásunk. Másrészt a tanulási folyamat alatt kommunikálhatsz gyakorló társaiddal a világ bármely tájáról

1. Memrise

Ő pedig egy remek szótanulós applikáció, mivel nem csak egyszerű szavakkal dolgozik, hanem komplex kifejezésekkel is illetve különleges szógyűjteményekkel is találkozhatsz

Persze ne feledjük, hogy a nyelvtanulós appok nem helyettesítenek egy nyelvsulit, de szórakoztató kiegészítés és szinten tartás lehet. 

Nektek milyen módszereitek vannak a nyelvtanulásra? Használtok valamilyen appot?  

11 Válaszok
AkosSz
Samsung Expert
Beállítások

Szép napot Evelin! 
Még sose használtam ilyen jellegű appokat...
Közeljövőben fontolgattam így is letenni egy emelt Angolt... viszont hogy is fogalmazzak,... kicsit berozsdálltam mostanság. 
Memrise egész jónak tűnik, de majd rápróbálok a többire is hogy vissza rázódjak picit nyelvtan órák előtt.
Köszi szépen a tippeket! 

Kellemes Szerdát mindenkinek, ☺️
Ákos

RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Sziasztok!

Az említett alkalmazások közül a Duolingo-t ismerem csak közelebbről, évekkel ezelőtt jó sok időt töltöttem vele, de meguntam... ...aztán pár nappal ezelőtt újra elővettem mert nyelvvizsgára készülök és örömmel láttam, hogy még mindig ugyanolyan élvezet használni! 😃

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Szia RozvM!

A doulingo valóban egy nagyon interaktív komplex app lett :smiling-face: Milyen egyéb módon készülsz még a nyelvvizsgádra?
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

A Corvinus-nak van egy tanfolyama augusztusban, ezeken kívül nem nagyon tervezek mást az írásbeli vizsgához. 😄

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások

Szia Evelin!

Duolingot használom már régóta. Pofás ki app, és mindig hív, hogy angolozzak. :winking-face:

Szintentartásra tökéletes.

Üdv: Miki

JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Szia Evelin :smiling-face:

Én nem igazán tudtam eddig ezeknek az appoknak a létezéséről, de ezekután utána fogok nézni. Sajnos a kitartásom eddig nem nagyon volt meg ahhoz, hogy idegen nyelvet tanuljak, de most már frusztrál, amikor számomra idegen nyelven szól hozzám valaki a saját országunkba. Én érzem magam kellemetlenül, hogy nem tudok neki mit mondani, pedig én vagyok itthon :face-with-tears-of-joy: A nyelvtanom sose volt az igazi, de ha már a szókincsemet bővíteném, azzal is előrébb lennék. 

MonikaP
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Nem rég agyaltam rajta, hogy fel kéne kicsit javítani a németemet, mert sajnos nem sokat használom, viszont nem akarom, hogy elvesszen a tudásom. 

Szóval a legjobbkor jött ez a cikked!🤗

Utána is nézek gyorsan a Busuu-nak és a Memrise-nek. 😉

Köszi a tippet!

Üdv,

Móni 

KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Evi!

Én leszoktam az ilyen jellegű appok használatáról. Jó, régebben a Duolingoval csapattam, eléggé sok órát bele is öltem, azonban azt vettem észre, hogy jelentős fejlődést nem könyvelhetek el. Oké, hogy a szókincsem gyarapodott, azonban mégsem éreztem azt, hogy szintet léptem volna nyelvfejlődés tekintetében.

Helyette kipróbáltam egy másik megoldást. Egyik ismerősöm javasolta, hogy kezdjek el meséket, rajzfilmeket nézni angolul, ha van lehetőség, akkor angol felirat társaságában. Így is tettem, és ott már azért éreztem változást. Mostanság már csak Netflixen nézek ilyesmit, ahol szintén elérhető ez a fajta megoldás. Szerintem fejlődtem, és vannak olyan kifejezések, rövidítések, amikkel egy nyelvi appban se fogtok találkozni, holott jól tud jönni.

Üdv.:

K

AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Evelin!

Én a Duolingót használtam egy jdeig, de bevallom nem vagyok nagy híve ezeknek az appoknak. Jobbnak tartok egy angol nyelvű filmnézést, vagy egy nyelviskolába történő intenzív nyelvtanfolyamot, annak érdekében, hogy képezzem a nyelvtudasomat. 

Érdekelnek a nyelvek. Angolból van nyelvvizsgám, emellett Orosz nyelven is tanultam!

Üdv. AndrasK