dátum: 04-08-2020 04:50 PM
Sziasztok,
Nyelvtanuláshoz jól jöhet egy szórakoztató app használata, így nem csak gyorsítható a tanulási folyamat de akár izgalmassá is tehető. Sokáig a Duolingo alkalmazást használtam nyelvtanulás céljából, aztán rábukkantam a Quizlet-re, ez sokkal izgalmasabb és az a jó benne, hogy sokoldalú.
Nem csak nyelvek tanulására alkalmas, bár én leggyakrabban arra használom – és több tanulási módszer közül választhatunk. Én leginkább a Flashcardokat használom, itt lényegében adott egy kártyacsomag, amiben pl. idegen szavak/kifejezések/mondatok vannak, a kártya egyik oldalán látható az idegen szó, a másik oldalán a jelentése. Ezeket a kártyákat kell jobbra vagy balra húzni: jobbra abban az esetben, ha ismerjük a szót vagy úgy gondoljuk, hogy sikerült memorizálni, ha pedig még nem, akkor balra húzzuk. (Hasonlóan működik a társkeresőkhöz, csak ez kevésbé rombolja az önbizalmat 😃) A balra húzott kártyákat pedig addig fogja folyamatosan feldobni, amíg az összeset nem húzzuk jobbra, vagyis nem tanuljuk meg. Nekem így sikerült 300 idegen szót egy délelőtt (1-2 óra) megtanulnom. 😊
Létrehozhatunk mi magunk is flashcard csomagokat, amelyeket saját igényeink szerint testreszabhatunk, de akár mások által létrehozott flashcardokat is használhatunk a tanuláshoz.
Itt elérhető egy rövid videó az alkalmazásról: https://www.youtube.com/watch?v=4J5DclaKCi8
Ti használtátok már ezt az alkalmazást? Milyen más appokat használtok nyelvtanulásra?
dátum: 05-08-2020 02:15 PM
Szia!
Le is töltöttem az appot Tetszik, hogy más metódus által halad, mint az átlag nyelvtenulós appok.
Viszonylag sok appal próbálkoztam már, köztük a Duolingóval, Dropssal, Busuuvaé, Memriseal, és Mondlyval. A Mondly kimondottan tetszett, és a Drops is színes és kreatív módon tanít, de ez inkább szótanulásra alkalmas.
dátum: 05-08-2020 05:39 PM
Szia!
Én tételeket szoktam vele tanulni bármilyen tárgyból, de tényleg amit tanulni kell és úgymond "lexikális" tudás kell hozzá arra tökéletes
Elég jól lehet tanulni vele, ezt bizonyítja, hogy 40 tételt meg tudtam vele tanulni 2 nap alatt
dátum: 06-08-2020 09:18 AM
Tök jó eddig nem ismertem ezt az Appot.
Gyorsan le is szedem és nekiesek.
dátum: 08-08-2020 11:26 AM
dátum: 09-08-2020 05:41 PM
Szia!
Én nagyon szeretem ezt az appot. Korábban mikor nagyon rá akartam menni a nyelvtanulásra nagyon hasznos volt. Ajánlani tudom mindenkinek.
dátum: 14-08-2020 12:55 PM
Nagyon hasznosnak tűnik, hallottam már róla, de sosem jutottam el odáig hogy meg is nézzem miről is van szó!
Szerintem kipróbálom, remélem nekem is hasznomra válik majd :).
dátum: 29-08-2020 12:40 PM
Sziasztok,
Köszi a válaszokat :), menő, hogy páran már használják és új érdeklődök is vannak.
Egyébként valóban nemcsak nyelvtanulásra alkalmas (ezért is preferálom jobban, mint a Duolingót) - annó az egyetemen használtam sokat, amikor pszichó elméletekhez nevet és évszámot kellett társítani, gyorsabban és könnyebben megjegyezhető volt, ha az alkalmazásból tanultam, főleg, hogy a vizuális dolgokat jobban megjegyzi az ember.
A Busuuvaé, Mondly appokat nem ismerem, amit említettél Evelin, de majd teszek egy próbát, köszi a tippet
dátum: 31-08-2020 09:13 PM
Szia Bea!
Ez nagyon tetszik, gyorsan le is töltöm az apikációt, remélem jó hasznát veszem majd!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk!!
dátum: 03-09-2020 11:43 AM
Szia!
Eddig én is a duolingo-t használtam, de felkeltetted az érdeklődésem, letöltöm kipróbálom ezt is.
István