dátum: 11-08-2020 10:28 AM
Sziasztok!
Szerintem a mesékből sosem lehet kinőni, és persze nem is kell. Ezért ma hoztam nektek egy Netflix toplistát 3 meséről, amit felnőttként is szeretni fogunk.
Van valami mulatságos a komikus gyermekfilmekben, sőt néha felnőttfejjel egy két mese viccesebb, mint gyermekként. Egy két meséről meg kiderül, hogy felnőttként már nem nézetnénk meg a gyerekekkel. Mint pl a Magyar Népmesék, olvastatok mostanában egy mesét is belőle?
A régi iskolai klasszikusoktól kezdve az új rajzfilmeken át, élénk CGI-vel vagy kézzel rajzolt művészettel, rengeteg nagyszerű gyermekfilm született, amely felnőtteknek is lehetővé teszi a szórakozást. Ha némi könnyű szórakozást keresel, a sokoldalú családi filmek körében rengeteg okos, cinikus, vicces és megható mesét találhatsz. Minden a rendelkezésedre áll, hiszen a Samsung TV-ken csak meg kell nyitnod a netflixet és egy kis nasit hozni mellé.
Derült égből fasírt 1-2
Azt hiszem mind ismerünk olyan embereket, vagy talán magunk is azok vagyunk, akik kicsit kétbalkezesek, de a szívük a helyén van. Flint, a főhősünk pont ilyen. Egy ifjú tudóspalánta, aki tele van álmokkal, de valahogy mindig balul sülnek el a találmányai. Ez a film kicsit szívmelengető, kicsit vicces, néha megéhezünk mert mindenhol étel van, de mindenképp érdemes megnézni mind a két részt. Nálam az egyik top kedvenc
A hihetetlen család
Azt hiszem őket nem kell bemutatni, tökéletesen bemutatja egy nagy család mindennapjait felturbózva egy kis szupererővel. Ez a film megtanít minket arra, ha mások is vagyunk adjuk önmagunkat. Illetve, ha tehetünk valamit a jóért, azt tegyük meg.
A Vándorló palota
Nekem ő a személyes kedvencem. Nem mindenkinek való, de azt hiszem, aki egyszer megszereti ezt a világot, kap egy új szemléletet.
„Ingary földjén, ahol a hétmérföldes csizmák és a láthatatlanná tévő köpenyek tényleg léteznek, Sophie Hatter felhívja magára a Puszták Boszorkányának figyelmét, aki átkot szór a lányra. Sophie-nak nem marad más választása, mint hogy az egyetlen helyre menjen, ahol segítséget kaphat Howl varázsló vándorló palotájába. Ám Howlról azt híresztelik, hogy elrabolja a fiatal lányok szívét A regény alapján Hayao Miyazaki készített Oscar-díjas animációs filmet.”
Remélem tetszett a kis lista, és kedvet kaptok egy kis mese nézéshez. Felnőttfejjel mi a kedvenc mesétek?
Üdv,
Eve
dátum: 14-08-2020 02:58 PM
Szia,
Hayao Miyazaki filmjei közül melyik a kedvenced? Köszönöm a megjegyzést, igazad van 😊
dátum: 14-08-2020 03:56 PM
dátum: 15-08-2020 07:16 PM
Sziasztok
Mostanában havonta 1-2 mesére rávesszük magunkat és sok esetben többet nevetek rajta, mint akármelyik vígjátékon. Néha észreveszek olyan poénokat, amik kifejezetten felnőtteknek szólnak vagy csak ők értik őket. Szerintem azért, mert a gyereket úgyis a szülő viszi moziba és abban a másfél órában ő se unatkozzon ha beül a gyerek mellé. A hihetetlen család mai napig nagy kedvenc