18-11-2020 03:30 PM – szerkesztés: 18-11-2020 03:31 PM
Sziasztok!
Ha spanyol sorozatot kellene a Netflixet bújó utca emberének mondania, akkor biztos a La casa de papel jutna az eszébe, ami idehaza A nagy pénzrablás címmel írodott be a köztudatba.
A produkció dióhéjban arról szólna, hogy nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtására manipulálja.
Nyilván ennél sokkal bonyolultabb és összetettebb a sorozat, pontosan ezért kedvelik annyian.
A hetekben elérhetővé vált a magyar szinkronja, így fel ismerült bennem, hogy lehet, most kellene elkezdenem a darálását. Ehhez kérnék tanácsot, hogy angolul, spanyolul vagy magyarul csekkoljam-e - persze előbbi kettőnél használnék feliratot a biztonság kedvéért.
Köszi a tanácsot! Amúgy nektek tetszett?
Üdv.:
_K
dátum: 18-11-2020 05:42 PM
Szia Krisz!
Sok jót olvastam a sorozatról. 2018-ban a nemzetközi Emmy-díjátadón díjjal tért haza, illetve szép számmal zsebelt be más rangos elismerést. Ha jól tudom, nem olyan rég jelent meg a könyv változata, legalábbis valami dereng, hogy a Libri feldobta a reklámját
Mutatnék egy előzetest hozzá, hátha valaki kedvet kap. Van hozzá felirat, ha valakinek nem menne az angol 🙃
Üdv:
Móni
dátum: 19-11-2020 07:26 AM
Szia Krisz!
Én még a Magyart nem tapasztaltam, (mondjuk minden sorozatot ha lehet angollal nézek) de angolra tippelek, nekem a spanyol nagyon zavaró volt valamiért. Angollal nagyon élvezhető! 😊
dátum: 19-11-2020 08:50 AM
Szia Krisz!
Nekem a spanyol sorozatoknál zavart a spanyol nyelv jobban szeretem az angolt úgy tudok rendesen koncentrálni. Én alapból mindent angolul nézek.
dátum: 19-11-2020 09:33 AM
Szia Krisztián!
Köszi a sorozat ötletet!
Éppen valami új nézni valót kerestünk.
Mi sokszor inkább angolul es magyar felirattal szoktuk nézni a sorozstokat, mivel sokkal jobb hallani a szereplők eredeti hangját. Persze ha mondjuk német az alap nyelvezete a sorozatnak és angolra állítod be a hangot, sokszor zavaró lehet, hogy máshogy artikulálnak a szereplők!
Mindenesetre ez egy jó sorozatnak tűnik!
Üdv. AndrasK
dátum: 19-11-2020 09:59 AM