dátum: 20-08-2020 07:22 PM
Sziasztok!
Új hűtőmet RB37J5925SS/EF no-frost inverteres, ma üzemeltem be, de sajnos 5 óra elteltével is zavaróan hangosan zümmög a motor 😣. Zavar a TV nezes kozben is, igy az estetol mar elore felek.
Le fog allni valamikor/lesz csend?
Azert kerdezem, mert a korabbi hutom hagyomanyos motorral volt, es habar voltak hangos ciklusai, ritkan zugot, inkabb kikapcsolt es csend volt.
Koszonom a biztato valaszokat! 😊
Megoldva! Ugrás a megoldáshoz.
dátum: 21-08-2020 11:36 AM
Szia!
Az első beüzemelését követően a készülék nagyobb teljesítménnyel próbálja a kívánt hőmérsékletet elérni, miután az megtörtént egy halkabb állapotra fog átállni és a kívánt hőmérsékletet szinten fogja tartani, ami már energiából se igényel sokat. A készülék működését tekintve sose fog leállni ez garantálja az állandó hőmérsékletet és nem fog előfordulni a beltérben a hagyományos hűtőkre jellemző vizesedés. Ha a probléma ezek után is jelen van érdemes a hűtőszekrény lábait állítani, mert lehet, hogy nem érintkeznek a padlóval megfelelően.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv,
Niki
dátum: 21-08-2020 11:30 AM
Szia!
Hagytad állni a hűtőt miután kivitték?
24 órát hagyni kell állni mielőtt beüzemeled.
dátum: 21-08-2020 11:36 AM
Szia!
Az első beüzemelését követően a készülék nagyobb teljesítménnyel próbálja a kívánt hőmérsékletet elérni, miután az megtörtént egy halkabb állapotra fog átállni és a kívánt hőmérsékletet szinten fogja tartani, ami már energiából se igényel sokat. A készülék működését tekintve sose fog leállni ez garantálja az állandó hőmérsékletet és nem fog előfordulni a beltérben a hagyományos hűtőkre jellemző vizesedés. Ha a probléma ezek után is jelen van érdemes a hűtőszekrény lábait állítani, mert lehet, hogy nem érintkeznek a padlóval megfelelően.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv,
Niki
dátum: 22-08-2020 11:53 AM
Kedves @Irén!
Olyan kérdésem lenne, hogy van-e elég helye a hütőnek, ahova el lett helyezve? Ez azért fontos, mert szűk helynél nem tudja olyan könnyedén leadni a hőt, és ezáltal az átlagosnál hangosabb lehet, hogy a kívánt hőmérsékletet mindenképpen el tudja érni!
Illetve célszerű azt is megnézni, amit @NikolettS említett a talppakkal.
Ha ennyi idő után se javult a helyzet, akkor mindenképpen javasolt felvenni a kapcsolatot a vásárlás helyével!
Üdv.:
Krisz
dátum: 23-08-2020 03:55 PM
Szia!
Saját hűtöm is hasonlóképp zajosan üzemelt az első 2-3 napban, azóta viszont éppen csak duruzsol :). Gondolom a bekapcsolást követően egy ideig jobban hajtja magát, ezzel jár a zaj. Ahogy már előttem is írták, érdemes azért megnézni, hogy jó helyen van-e a hűtő, és megfelelően vannak-e beállítva a talpai. Remélem azóta megszűnt a zavaró hang!
dátum: 24-08-2020 08:51 AM
dátum: 24-08-2020 10:51 AM
Kedves Moderátorok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Igen elvégeztem a beállításokat, és igen csendesebb lett a hűtő.
Tapasztalatok szerint 9 óra kellett az első bekapcsolástól, hogy normalizálodjon a hang, és nagyon fontos a talpak beállítása vízmértékkel, illetve hagytam távolságot a hűtő körül is, hogy tudjon lehülni az oldala.
De sajnos -, és ez nem a márkának szól, amit szeretek - de az Inverteres technológiának, hogy nem biztos, hogy meg tudom szokni a folyamatos duruzsolást. Nagyon ritkán (napi 3X kapcsol csak ki a hűtő 40-60percre alakalmanként), de utána folyamatosan megy van hogy csak a ventilátor, van hogy a kompresszor (ami persze halk).
Nekem egy 27nm-es amerikaikonyhás nappalim van, egy csendes utcában, és így alapmorajként hallani a hűtőt.
Most rajtam a sor, hogy megszokom-e, vagy visszaváltok más technológiára.
05-10-2022 03:45 PM – szerkesztés: 20-10-2022 12:11 PM
dátum: 11-10-2022 07:11 PM
dátum: 07-01-2023 05:02 PM