Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

5 TIPP a pihentető alvásért

(Témakör létrehozásának dátuma: 06-07-2020 04:26 PM)
423 Megtekintések
EvelinCz
Hotshot
Beállítások

alvás.PNG

5 TPP a pihentető alvásért

A szervezet számára elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Hiszen mint tudjuk, hogy sokkal nehezebb koncentrálni, teljesíteni, és néha még szocializálódni is ha előző éjszaka rosszul aludtunk. 

Az éjjeli baglyok sokkal nehezebben viselik a koránkelést, még a pacsirták kipattantak az ágyból akár az ébresztő előtt is Bármely típusba tartozunk az alábbi 5 tipp segíteni fog, hogyan hozzuk ki a maximumot az alvásból.

1. Rendszeresség

Ha tehetjük minden nap közel azonos időben feküdjünk le aludni. A Samsung Health applikáció pedig az egészség minden területén velünk lehet, még alvás közben is. Az alváskövető funkcióval pedig nyomon követhetjük alvási szokásainkat. Hosszútávon pedig remekül kiütközik majd, mi van pozitív vagy negatív hatással az alvásunkra.

Tipp: A Galaxy Watch órákkal még részletesebb diagrammot kaphatunk az alvási szokásainkról, így, ha alvás közben nem találod kényelmetlennek hagyd magadon

1.  Kékfény

A kékfény gátolja a melatonin termelését, így megnehezítve az elalvást. Így az éjszakai órákban, vagy lefekvés előtt 1-2 órával érdemes mellőzni a telefonozást, vagy bekapcsolni rajta a kékfényszűrőt

Tipp: A beállítások -> megjelenítés -> kékfényszűrő menüpont alatt automatizálható a funkció bekapcsolása és az effektus erőssége

1. Csendes mód

A zavartalan alváshoz elengedhetetlen, hogy kizárjuk a zavaró hangokat. Éjszakára a Bixby Routinok segítségével automatizálhatjuk a különböző funkciók kikapcsolását. Mint pl. az értesítések hangjait, a wifit/mobilnetet kapcsolja ki, a ne zavarj üzemmód aktiválódjon stb

Tipp: A Bixby Rutinok nem csak az alvásban segíthet de a munkában és az utazásban is

1. Nyugalom

A Calm applikáció az elsőszámú alkalmazás az alváshoz, meditációhoz és a relaxáláshoz. A Better Sleep opciót kiválasztva személyre szabhatjuk mire lenne szükségünk. Találhatunk ezen az opción belül estimeséket, természetes hangokat, relaxációs zenét, alvás meditációt és stb.

Tipp: A Samsung Health applikációval összekapcsolva még személyre szabottabb tanácsokat kaphatunk, illetve a stresszin merővel megnézhetjük a meditáció hatékonyságát.

1. Légy aktív

Hogy a nap végére kellemesen elfáradjunk, minden érdemes egy kis mozgást beiktatni. Legyen az akár egy nagyobb séta, futás, foci, úszás és stb. A Samsung Helath app segítségével nyomon követhetjük a különböző sporttevékenységeinket is

Tipp: A Galaxy Watch órákkal még specifikusabb és részletesebb kimutatást kaphatunk a sporttevékenységeinkről és fejlődésünkről

Nektek milyen szokásaitok vannak, amik segítik az elalvásotok? Figyeltek rá, hogy a fentebbi pontok teljesüljenek? 

4 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szia!

Alváshoz való felkészülés esetén a leírt tippjeid mellett az alábbi videóban említetteket is alkalmazni szoktam, hogy minnél könyebben elaludjak. 🙂

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

NikolettS
Samsung Expert
Beállítások

Szia! 

Szerintem ezek nagyon hasznos praktikák az alváshoz, legtöbbjét én is alkalmazni szoktam, viszont most már bővülni fog a repertoárom és kiprábálom az általad ajánlott többi alvási tippet is.

Köszi,

Niki

MonikaP
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Én ide tudom sorolni még az ágymatrac minőségét.... aaazzz sokat tud lendíteni a dolgokon. 😁

Mondjuk hála az égnek nekem nagyon jó alvókám van (98%-ban), ám ott az a bozonyos 2%..... 

Ilyenkor 1 bögre forró tej vagy citromfű tea nekem beszokott válni, ha az sem, akkor meditációs zene. 😊

Üdv,

Móni

AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Evelin!

Én ha nayon stresszes vagyok és fáradt az eső hangja mindig megnyugat és eltudok tőle aludni. 

Itt egy link, amit hallgatni szoktam. Nagyon jó relaxációhoz:

https://www.youtube.com/watch?v=CLkHEX6GJJU&t=1098s 

Szép napot!

Üdv AndrasK