Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Óraátállítás avagy a téli időszámítás kezdete

(Témakör létrehozásának dátuma: 24-10-2023 08:47 AM)
345 Megtekintések
FTamas
Samsung Expert
Beállítások
Az óraátállítás hosszú éveken át szerves része a magyar időszámításnak. Két alkalommal, tavasszal és ősszel, minden órát előre vagy vissza kell állítani, hogy követni lehessen a napszakok változását. 
Az óraátállítás célja a nappalok hosszabb vagy rövidebb részeinek kihasználása volt, valamint az energiafogyasztás csökkentése.

2023. október 29-én, vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órákat a téli időszámítás kezdeteként. Ezzel az óraátállítással hosszabb éjszakákkal és korábbi napfelkeltékkel számolhatunk majd. 

image

Ti melyik időszámítást preferáljátok leginkább? 
Mennyire szokott megviselni az óraátállítás?

19 Válaszok
attila 665
Apprentice
Beállítások

Engem nem visel meg egyáltalán! De a téli időszámításnak nem látom értelmét,mert így is korán sötétedik már, felesleges ezt még 1 órával meghosszabbítani! Sokan mondják,hogy a téli az eredeti,hiába eredeti,ha rossz,mert sötét van! Reggel,meg teljesen mindegy,van aki ébren van,van aki még alszik! Szerintem,a nyári időszámítás sokkal jobb,többet vagyunk világosban,értelmesebben lehet eltölteni a szabadidőt! Ezért szerintem hagyjuk abba ezt az állítgatást,és maradjon a nyári időszámítás,vagyis ősszel ne állítsuk vissza az órát,így télen is még lehetünk egy kicsit világosban délután,nagyon rossz ez a hamar sötét! 

MarkBa
Moderator
Moderator
Beállítások

Egyet értek abszolút és valóban, hiába a téli az eredeti, már meghaladta korunk azt az időt amikor úgy az előnyösebb. Ezt kellene meglátni. 

0 tetszik
FTamas
Samsung Expert
Beállítások
2019ben volt róla szavazás, és megállapodtak, de hogy annak mi lett végül a végkifejlete sajnos nem tudom. De telljesen egyetértek.

Régen nagyobb jelentősége volt, de ma már szinte semmi. Ezért is volt erről szavazás.
0 tetszik
JoakimB
Samsung Expert
Beállítások

Hatalmas igény van rá, hogy fél 5kor sötét legyen... Elfelejthetnék már ezt 

0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Engem sajnos megborít az óraátállítás, főleg a tavaszi. Egyébként talán én is inkább a nyári időszámítást preferálom.
0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Én is preferálom a nyárit szerintem ma már nincs értelme a duális megoldásnak. 

0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások
Szia Tomi! Furcsának tartom még mindig, meglennék nélküle!
0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Nekem speciel tetszik a mai felállás, bejönne, ha 24 helyett 25 órás napjaink lennének. Nem kell mindig, csak elvétve. Annak mondjuk nem örülök, hogy előbb fog sötétedni, de ez legyen a magam baja.

0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Most az egyszer megviselt, teljesen elfelejtettem, nagyon meglepődtem, mikor egy óra múlva is ugyan úgy hajnali 2 volt 😅

0 tetszik