Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung SSD 860 EVO-nie startuje na nim system-Laptop Asus N75SF

(Temat utworzony: 23-10-2020 08:52 PM)
3651 Wyświetlenia
Radek1988
Pioneer
Opcje

Witajcie,

Zakupiłem nowy dysk i po przegraniu danych przez Data Migration z dysku HDD na SDD(oba zainstalowane w laptopie ponieważ mam miejsce na 2 dyski), start z dysku SSD nie wykrywa jakby systemu. Pojawia się czarne tło i tak zostaje.

Dysk SSD jest wykrywalny w systemie przez Samsung Magician oraz w Eksploratorze plików. Moge wchodzić w pliki które na nim są jednak system na nim nie odpala.

Wyjmowałem również drugi dysk HDD ale bez zmian. Zamieniłem je również miejscami i też nic to nie dało.

Wiecie co może być przyczyną?

System to Windows 10.

49 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek1988  Nie ma możliwości wgrać uefi.

Radek1988
Pioneer
Opcje
czyli musze pozostac przy swoim biosie ktory jak widac jest najnowsza wersja poniewaz gdy sciagnalem najnowszy bios ze strony producenta to byla informacja ze to starsza wersja
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jaki widać na zdjęciu masz UEFI i nie powinno być problemu zainstalować systemu.

20201025_082847_5497.jpg

0 Like
Radek1988
Pioneer
Opcje
mi chodzilo o taki asus uefi, tam jest o wiele qiecej opcji.
juz jestem naprawdę zmeczony tym tematem. chyba bede musial zwrociv dysk bo za cholere nie chce to dzialac
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek1988  Możesz jeszcze zrobić za pomocą EaseUS Todo Backup Free Opcje zaawansowane i wybrać opcję „Optymalizuj dla SSD” jeśli przeprowadzamy klonowanie dysku HDD na SSD. 

Radek1988
Pioneer
Opcje
pisalem jeszcze z konsultantem z samsunga i powiedzieli ze jak wystepuje komunikat ze nie mozna utworzyc partycji to xnaczy ze dysk ssd jest uszkodzony i trzeba przywrocic partycje
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek1988  Jeszcze raz zerknij do wiadomości prywatnych.

Radek1988
Pioneer
Opcje
nie chce czegos spartolic a cos takiego qyskoczylo mi w clonozilli i nie qiem ktora opcje wybrac a w instrukcji takiej opcji nie opisali20201029_213204_5588.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek1988  Nie wiem, co jest nie tak.

0 Like
Radek1988
Pioneer
Opcje
Sie okazalo ze nie da sie sklonowac dysku poniewaz dysk docelowy jest mniejszy od przesylajacego