Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung SSD 860 EVO-nie startuje na nim system-Laptop Asus N75SF

(Temat utworzony: 23-10-2020 08:52 PM)
3663 Wyświetlenia
Radek1988
Pioneer
Opcje

Witajcie,

Zakupiłem nowy dysk i po przegraniu danych przez Data Migration z dysku HDD na SDD(oba zainstalowane w laptopie ponieważ mam miejsce na 2 dyski), start z dysku SSD nie wykrywa jakby systemu. Pojawia się czarne tło i tak zostaje.

Dysk SSD jest wykrywalny w systemie przez Samsung Magician oraz w Eksploratorze plików. Moge wchodzić w pliki które na nim są jednak system na nim nie odpala.

Wyjmowałem również drugi dysk HDD ale bez zmian. Zamieniłem je również miejscami i też nic to nie dało.

Wiecie co może być przyczyną?

System to Windows 10.

Radek1988
Pioneer
Opcje
A wiesz moze ktorej opcji powinienem uzyc?
fix mbr
fix boot
scan os
rebuild bcd
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek1988  Wysłałem Ci wiadomość prywatną z instrukcją.

Radek1988
Pioneer
Opcje
Poki co nic nie dostałem...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek1988  Na pewno jest. Możesz wpisać w Google "naprawa boot uefi windows 10" i znajdziesz sporo poradników. 

Radek1988
Pioneer
Opcje
Robie wedle poradnika na youtube ktory mi wyslales i w momencie wpisywania komendy bootrec /fixboot pojawia sie informacja nie można odnaleźć elementu. Robie to majac tylko dysk SSD w laptopie20201027_130850_5528.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek1988  Ja taką naprawę robiłem, za czasów XP zerknij jeszcze raz do wiadomości prywatnych.

0 Like
Radek1988
Pioneer
Opcje
Niestety jak w wierszu polecen daje komende fixboot jest odmowa dostępu, nie wiem o czym to swiadczy.
Moze to chodzi o to ze na nowym dysku ssd musze miec partycje recovery?Screenshot_20201028-130505_Gallery.jpg20201028_125939_5540.jpg
0 Like
Radek1988
Pioneer
Opcje
jak dysk zmienilem na gpt tez nic to nie dalo. a przy instalatorze z usb na dysku hhd tez wyskoczyła informacja ze cos tam partycja mbr i nie da sie zainstalowac ale na tym dysku windows jednak odpala...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radek1988  Spróbuj zaktualizować bios w laptopie.

0 Like
Radek1988
Pioneer
Opcje
z tego co widze bios jest najnowszy.
A da rade wgrac uefi zamiast bios legacy?
Czy na starszych laptopach nie da rady?
0 Like