Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung RV510-sp02pl problem ( karta graficzna ) ???

(Temat utworzony: 25-11-2017 03:04 PM)
1516 Wyświetlenia
simek2
Journeyman
Opcje

Dysk: Toshiba MK2565GSX ; rozmiar: 250 GB. 

System : 2042 MB RAM ; Pentium Dual-Core CPU T4500 ; ATI Mobility Radeon HD 4500 Series ; RV410/RV510/S3510/E3510 .

Witam. Powyżej podałem mam nadzieję wystarczające dane a problem chyba taki jak w temacie. A mianowicie. Pokazał lub wyskoczył mi cały czarny ekran. Po wciśnięciu Esc - pokazał się kwadratowy ekran z czarnymi paskami po bokach. Po środku pulpit z poziomymi cienkimi kreskami - czarnymi. Po ponownym uruchomieniu " usterka " zniknęła.A w zastępstwie pokazały się ikony - powiększone i rozmazane - zamglone. Pismo także większe - poszeżone. 

Czy to może być awaria karty? czy jest jakaś inna przyczyna?. Lapka przeskanowałem Avastem Pro. Nic nie znalazł. Po przeskanowaniu Malwarebytes Anti-Malware znalazł 30 robaków. Usunąłem. Nadal ten sam problem. Posiadałem Win 7 , przeszedłem na Win 10. 64 Bit. Co można zrobić aby sprawdzić przyczynę ? Pozdrawiam.

simek2
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Pierwsze co należy zrobić to aktualizacja sterowników. Te od okienek, a win 10 stara się instalować swoje, nie zawsze działają poprawnie. Bywa, że są to stare wersje driverów upchnięte do Windows update. Sprawdzą wszystkie sterowniki, pobierz najnowsze wersje ze strony producenta danego podzespołu w tym karty graficznej. Zainstaluj i sprawdź co bedzie się działo.

A teraz gorąca prośba, zapoznaj się ze strukturą forum i nie popełniaj takich baboli :winking-face: jak zakładanie tematów w niewłaściwych działach.
Mamy przecież subforum sprzętu komputerowego, na które bardzo zapraszamy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Pierwsze co należy zrobić to aktualizacja sterowników. Te od okienek, a win 10 stara się instalować swoje, nie zawsze działają poprawnie. Bywa, że są to stare wersje driverów upchnięte do Windows update. Sprawdzą wszystkie sterowniki, pobierz najnowsze wersje ze strony producenta danego podzespołu w tym karty graficznej. Zainstaluj i sprawdź co bedzie się działo.

A teraz gorąca prośba, zapoznaj się ze strukturą forum i nie popełniaj takich baboli :winking-face: jak zakładanie tematów w niewłaściwych działach.
Mamy przecież subforum sprzętu komputerowego, na które bardzo zapraszamy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
simek2
Journeyman
Opcje

Wszedłem w menadżera znalazłem kartę graficzną ATI HD 4500 pokazywał , że ma aktualne sterowniki. Ale pokazała się opcja przywróć wcześniejszy sterownik. Dodam , że wcześniej tego nie było jako opcja do wykonania. Pokazało się dopiero jak przywróciłem system do początku. Po wybraniu opcji przywrócenia starszego sterownika WSZYSTKO wróciło do normy. Wróciły normalne ikony , pismo a obraz stał się wyraźny. 

Ps. Klikałem w opcję laptopy aby tam umieścić post. Nie wiem czemu tak się stało , że pokazał się gdzie indziej. Ale to pewnie przez ten kokićkany obraz :smileyvery-happy: . Będę uważał. 

Pozdrawiam.

simek2
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Pobierz sobie sterownik (najnowszy, wspierający win 10) ze strony producenta karty i wrzuć kopię na kompa. Może się okazać że przy kolejnej aktualizacji okienka znowu podmienią na swój, tzn. na ten który uważają za najlepszy. :winking-face:

0 Like
WojtekW
Pioneer
Opcje

Hej @simek2,

Jeżeli chodzi o sterowniki do laptopa zapraszam do sciągnięcia Samsung Update (przyklejem temat z forum):

https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-komputerowy/Aplikacja-Samsung-Update-Aktualizacja-st...

Sprawdziłem dwa z czterech modeli jakie wysłałeś (RV410/RV510) i zauważyłem, że nie mają wsparcia do systemu Windows 10. Zalecam powrót do Windowsa 7, wszystko powinno działać bez problemu.

Hej @Szewcu72,

Dzieki za pomoc

:cattongue:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like