11-11-2017 07:46 PM
jak pisałem nowy monitor po uśpieniu na guziki nie reaguje muszę kabel sieciowy odłączyć i wtedy dopiero w"wstaje"
ktoś coś pomysły .....
link do marketingowego bełkotu
http://www.samsung.com/pl/campaign/monitor/qled-gaming-monitor-49/
pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
06-12-2017 11:17 AM
No to świetnie, że działa. Bardzo się cieszę.
W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszamy ponownie na nasze forum :smileyhappy:
13-11-2017 03:26 PM
Hej @Laska83,
13-11-2017 09:49 PM
Na początku dzięki @TomekR za zainteresowanie
tak się dzieje zawsze po upływie "dłuższego" czasu od wyłączenia/ uśpienia i nie ważne czy wyłącze go ręcznie czy wyłącze kompa (mniej więcej godzina dwie)
ustawień nie dotykałem (nowy wyjęty z pudła)
eko też nawet się nie zbliżyłem
z gniazdem będzie większy kłopot - podpięty pod listwę z kompem (stary monitor też tu hulał - wiekszy pobór mocy miał)
podłączony do displayport - tak jak stary samsung (LS34E790)
ps
zmieniłem na wybór źródła z auto na manual ale też to nic nie dało
ps2
tak swoimi słowami jak szybko ponownie właczę ręcznie wyłącze i włącze to ok ale jak zostawie na pare godzin to kicha
np,
kończe kożystać z kompa -lubie usypiać- daje uśpij, ja za dłógo (jeszcze nie wiem dokładnie ile); włączem kompa, potem włączam kompa, on się uruchamia ale diadoa dale swieci na niebiesko (na monitorze sygnalizując stendby) w końcu naciska guzik (power on na monitorze) dioda gaśnie ale nic sie nie zmienia - wycągne kabel zasilania, 30 sekund i mam obraz - dziwne jak by łąpał taką stagnacje może sen ziowy
14-11-2017 12:51 PM
Witaj @Laska83
14-11-2017 10:18 PM
grafika rx480 od XFX sterowniki 17.11.1 (ostatnio jakaś gra "kazała" ściągnąć najnowsze - chyba wolfen...)
podłączyłem pod laptopa (hdmi) i w sumie bez rezultatu
laptop był w uśpieniu po uruchomieniu dałem klona obrazu i nic więc "uruchom ponowie" laptop się uruchomił i dalej nic
standardowa procedura wyjmij włóż (kabel sieciowy) i działa
ps
kolejne spostrzeżenie - tak czy siak, nawet jeżeli monitor nie jest do kompa podłączony to zawsze można włączyć jego menu (choćby po to aby wybrać źródło), a tu nic - nie reaguje na nic (doputy nie odłączę zasilania) - i dlatego podejrzewam że przyczyna będzie leżeć raczej w samym monitorze a niżeli w reszcie sprzętu
(oprócz tego że dioda gaśnie - jak już pisałem)
15-11-2017 04:16 PM
Hej @Laska83,
Szukałem informacji na temat podobnych problemów z Twoim modelem karty graficznej, ale nic nie znalazłem. Jeśli problem pojawia się przy połączeniu z innym komputerem oraz kablem, to możliwe, że jednak jest jakaś usterka wewnętrzna. Jak pisałeś sprzet jest nowy, więc może zgłoś się do sprzedawcy w celu wymiany na inny egzamplarz? Jeśli nie jest to możliwe, wówczas zapraszam do kontaktu z infolinią Samsung pod nr 801-172-678 gdzie konsultanci pomogą w rozwiązaniu problemu, ewentualnie zarejestrują zgłoszenie naprawy.
15-11-2017 10:51 PM
Jako ciekawostkę powiem że monitor ma możliwość..... ..... aktualizacji (!!!) - zaskoczyło mnie to (przez usb)
i o dziwo najnowsza jest z 10.11.2017
właśnie ją zainstalowałem jutro rano będę wiedział czy pomogło (napisze)
Ps
mam nadzieje że pomoże bo pomysłów już brak, wszystkie oznaki wskazują na monitor - a już się przyzwyczaiłem
PS2
dobrze że na wszelki wypadek stary stoi przed pokoju ....
16-11-2017 07:59 PM
@Laska83
Daj znać, bo jestem ciekaw czy rozwiązałeś problem.
18-11-2017 10:06 AM
od wczoraj tylko 4 razy włączałem jest 2 -1 3x nie 1 tak (może przypadek może za krótko)
dziś rano nacisnąłem guzik power (na monitorze) dioda zgasła ..... ...... ale nic ..... (cholera) -aż tu nagle pomysł- a zestawie cię tak do wieczora .....
po 10 nic bez zmian (dioda nie świeci - czyli powinien być ON) komp ON prąd OFF/ON i za chwile powrót do normalności
wiec poobserwuje przez weekend i w pn lub wt halo na serwis ...
może kilka uwag na temat samego monitora ...... (wcześniej był LS34E790CNS)
1 na pewno kabel zasilający (zasilacz zintegrowany) to jakaś kpina powinien być dwa razy dłuższy
2 USB - o ile biurko nie stoi na środku pokoju gdzie bez problemu obejdę je z drugiej strony, wygnę się aby od dołu zobaczyć gdzie i jakie te porty (całe dwa - poprzednik miał cztery i bezpośrednio na panelu tylnym) pochowali to są one TOTALNIE bezużyteczne - monitora tych GABARYTÓW nie odwrócisz na biurku żeby przyglądnąć się gdzie dokładnie jest USB a jeszcze lepiej że aktualizacje zrobi tylko z USB1 - także będzie kilku szczęściarzy a reszta (łącznie ze mną) to zapraszam na Jogę
3 brak głośników - (osobiste odczucie) - nie wszystko chcę puszczać na no w moi przypadku to kultowe Logitech Z-5500
a od słuchawek to się trochę odzwyczaiłem (przy poprzedniku) PS oczywiście jeżeli jest plan aby dopinać doraźnie no to życzę cierpliwości ( ja ją przy samej aktualizacji straciłem - USB1)
4 przesiadka z 3440 x 1440 na 3840 x 1080 to ..... o kur.... to aż tyle rzeczy się nie zmieściło ??? .... .... przede wszystkim z gadżetów niby tylko przeskok z 1080 na 1440 ale to jest aż około 40% (jeżeli dobrze liczę) - proszę mnie poprawić jak się mylę. - pulpit mój dość znacznie się zmienił
5 HDR i teraz pokoleji w Windowsie ustawienia włączam HDR (wszytko przygasa) - przykład z COD WWII - uruchamiam grę COD WWII auto ustawienie (grafiki) kalibracja HDR , poprawiam ustawienia grafiki (zawsze zaniżają - 8GB daje pole do popisu) -gram - wyłączam na drugi dzień włączam ale zapominam włączyć w Windowsie HDR więc albo gram bez, - no ale taka kasa za taki monitor, albo COD OFF, Win HDR ON, COD ON, COD auto kalibracja grafiki bo inaczej nie wykryje że mamy HDR, kalibracja HDR (o ile potrzeba) no i własne ustawienia grafiki potem możemy już grać - ciesząc sie prawie wszystkim na full + HDR
6 odpaliłem Peru w 8K z youtube i naprawdę widać różnicę - monitor jest jaśniejszy ma lepszą czerń (nie od plazmy - obok stoi) i jak w poprzedniku fantastyczny komfort - chodzi o zakrzywienie, na telewizorach to się nie sprawdza, ale.... (moim zdaniem) jak ktoś raz kupi zakrzywiony monitor to płaskiego już nigdy.... -myślę że każdy się pod tym podpisze (kto kupił "Curved")
7 z 24 cali przesiadłem się na Curved 34 (21:9), długo zajęło mi kompletowanie tapet (tak takich zwykłych na pulpit)
niby banał....... , ale jak sie przyglądnąć z bliska to taki spory dyskomfort........ (trochę żartem) jeżeli na starym monitorze miałeś fajną "niunie" leżącą na łóżku/sofie to teraz może się okazać że jest ocenzurowana od "pasa' ewentualnie ramion w dół (dotyczy tych co mieli więcej niż 1080 w pionie)
8 "starsze" gry - dla nich abstrakcją było 3440x1440 (walczyłem przez cały czas) to możecie sobie wyobrazić co sie dzieje teraz.... , watch dogs2 nie robił problemów, sniper elite 4, battlefield 1 i hitman
ale np fallout 4 straszne (niby są mody i reszta ale jak to mówią idzie jak po gruzie) PS Everspace też OK
poza tym to kawał dobrego sprzętu - i mam nadzieje że uda się mój problem załatwić poprzez aktualizacje, bo pakować tego kolosa z powrotem do pudła to mi się nie widzi ....
Dzieki wielkie @TomekR za porady i zaangażowanie - jak sprawa w którąś ze stron ruszy to dam znać ....
Pozdrawiam i do następnego .... ... posta
ps
on jak by się zawieszał zaraz przy próbie uruchomienia, dziś sam monitor włączyłem (bez kompa) i to samo dioda gaśnie i zero reakcji. Prąd OFF/ON i dopiero się włączy - swoją drogą wydaje mi się że to uruchamianie trwa ze 2x dłużej niż w poprzedniku
30-11-2017 08:08 PM