Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung oddysey g5 - brak obrazu po HDMI

(Temat utworzony: 22-10-2023 03:18 PM)
1713 Wyświetlenia
Amoralez
First Poster
Opcje

WItam. Wczoraj zakupiłem monitor Oddysey G5 LS32AG550EPXEN i od początku mam z nim problem. Po podłączeniu po HDMI do laptopa Acer Nitro 5 monitor jest wykrywany przez system, ale ekran jest czarny. Co chwile dochodzi informacja o braku sygnału z hdmi i gaśnie. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do RTX 3050 i nie przyniosło to żadnych rezultatów. Dodatkowo doinstalowałem sterowniki ze strony samsunga pod ten monitor (hdmi i dp). Dalej nic. Podłączyłem pod drugi komputer - to samo. Następnie podłaczyłem obraz przez DP przez stację dokującą DELL i obraz się pojawił ze slużbowego laptopa po usb C. Wymieniłem przewód HDMI 4x. Nic. Oczywiście z tego samego laptopa ma monitorze iiyama oczywiście jest. Jest na to jakieś rozwiązanie ? Czy tylko serwis. 

0 Like
17 Odpowiedzi
mr0czny
Voyager
Opcje
A czy w laptopie działa złacze HDMI lub czy karta graficzna daje obraz na ten port??
0 Like
mr0czny
Voyager
Opcje
Albo sprobuj wejsc w ustawienia systemu czyli Ustawienia>System>Ekran i zjezdzasz na dol i jezeli masz ustawione pokazuj tylko na 1 to zrob duplikuj ekran lub rozszerz ekrany
0 Like
Amoralez
First Poster
Opcje

Tak jak napisałem wcześniej. Na innym monitorze obraz się wyświetla. Sprawdzane na 3 różnych komputerach i 4 różnych przewodach hdmi.

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli wyświetlił Ci się obraz po USB-C, to zobacz czy nie możesz ręcznie ustawić wejścia na HDMI. Miesiąc temu też kupiłem nowy monitor i ogromnie byłem zdziwiony, że po podłączeniu do DP nie było obrazu i właśnie podpinałem go pod inne, żeby zmienić w menu monitora wejście. No i panelu NVIDIA sprawdź czy masz wszystko ok.
0 Like
Amoralez
First Poster
Opcje

Ale ja mam ustawione hdmi. Komp wykrywa w win11 nawet dokladny model i rozdzielczość. Ale na monitorze czarny podświetlany ekran i tyle 😞 

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
A panel NVIDIA?
0 Like
Amoralez
First Poster
Opcje

Również pokazuje model monitora i sugerowaną ustawioną rozdzielczość. Próbowałem je zmieniać na inne razem z odswiezeniem nawet na 60 i nic.

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Wg. mnie pozostaje Ci jeszcze sprawdzić monitor na innym sprzęcie, jeśli będzie to samo, to go zwróć lub wymień.
0 Like
Amoralez
First Poster
Opcje

Sprawdzany na 3 różnych komputerach. Zastanawia mnie tylko, czy monitor nie potrzebuję jakiegoś wybitnego przewodu hdmi? 

0 Like