Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Monitor Samsung C27F396FHU Curved, problem z obrazem

(Topic created on: 28-12-2017 12:35 PM)
2224 Views

I have this problem too

rfo92
First Poster
Options

Witam. Zakupiłem niedawno monitor Samsung C27F396FHU Curved. Mam pewien problem, nie przeszkadza to w użytkowaniu natomiast jest bardzo irytujące. Podczas przesuwania-scrollowania np. przeglądarki czy jakiejś aplikacji czy podczas ruchu kursora widzę "cień" tak jakby monitor nie nadążał? Obrazy np logo Samsung na stronie wyglądają podczas ruchu jakby pojawiał się na nich czarny pasek (jak cień wewnętrzny w photoshopie). Również tekst jest jakby minimalnie nieostry tak jakby jeden obraz był nałożony na drugi, jest to minimalne ale zawsze. Czym to może być spowodowane. Monitor był podpięty prze Hdmi-Hdmi, Hdmi-Dvi, Dsub-Dvi nic nie pomaga. Nowe kable, przejściówki wszystko kupione i dalej to samo. Sterowniki karty AMD R9 270x GB aktualne, Sterowniki do monitora również. Najgorsze że problem występuje również w grach. 

Na starym monitorze wszystko ok.

Jest to jakaś wada monitora, czy ustawień? 

0 Likes
8 REPLIES 8
gregorecki21
Pioneer
Options

Monitor od nowości tak się zachowywał czy po jakimś czasie? Grzebałes coś w ustawieniach obrazu na monitorze? Najlepszym sposobem jest reset ustawień do fabrycznych. Jeżeli po tym zabiegu obraz dalej smuży to chyba tylko serwis pomoże.

0 Likes
rfo92
First Poster
Options

Tak od początku, mam go pare dni. Tak bawiłem się ustawieniami, resetowałem do fabrycznych. Wygląda toteż trochę jakby 2 obrazy były nałożone na siebie, jeden prawie przezroczysty, przesunięcie jest widoczne w niektóych aplikacjach nawet około 0.5 cm.

0 Likes
gregorecki21
Pioneer
Options

Na moje zostaje tylko reklamacja. Nie ma co się bawić i kombinować tylko pakować monitor i na serwis. Wcześniej możesz oczywiście na infolinię zadzwonić i powiedzieć jaki masz problem. 

0 Likes
gregorecki21
Pioneer
Options

A odświeżanie w ustawieniach karty graficznej masz jakie ustawione? Monitor jest 60hz czy więcej?

0 Likes
rfo92
First Poster
Options

Próbowałem na 30, 50 60 72

0 Likes
gregorecki21
Pioneer
Options

To nie kombinujesz tylko wyłącz i skontaktuj się z serwisem. Trafiłeś na bubla i tyle.

0 Likes
Szewcu72
MegaStar
Options

@Michal_P

Myślę, że temat warto przenieść do "Sprzęt Komputerowy".

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Likes
WojtekW
Pioneer
Options

Hej @rfo92,

Jeżeli wykonywałeś już reset do ustawień fabrycznych, wymieniałeś kable sygnałowe i zminiłeś źródło sygnału (czyli np. do innego komputera podłączyłeś ten monitor). Jak dalej wszystko nie działa prawidłowo, to zapraszam do kontaktu z infolinią pod nr 801-172-678 w celu zamówienia kuriera do serwisu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Likes