Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Monitor do Dex Pad

(Temat utworzony: 15-06-2018 04:07 PM)
643 Wyświetlenia
Adrian2000
First Poster
Opcje

Witam, posiadam Samsunga Galaxy S9+ i planuje do niego dokupić stację Dex Pad.

Nie wiem jednak który z monitorów wybrać LC27F591FDUXEN czy może C24FG73FQUX?

Zależy mi przede wszystkim na jakości obrazu, kontrascie, nasyceniu barw.

Z jednej strony ten 27-calowy ma całkiem dobre opinie jednak drugi ma technologię Quantum Dot która jest chyba jedną ze sztandarowych technologii obrazu Samsunga.

Z góry dzięki za odpowiedź.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
MariuszK
Explorer
Opcje

Cześć @Adrian2000

Jeżeli zależy ci przede wszystkim na jakości obrazu, kontraście i nasyceniu barw to zdecydowanie poleciłbym ci model C24FG73 z QLED. Zapewnia on wyświetlanie kolorów obejmujących około 125% przestrzeni barw sRGB oraz sprawia, że kolory mają szerszą gammę i są bardziej nasycone. Co do modelu LC27F591FDUXEN jest również dobrą opcją z wyświetlaniem kolorów obejmujących około 119,3% przestrzeni barw sRGB, dodatkowo jest on wyposażony w 2 wbudowane głośniki stereo co może być przydatne w przypadku połączenia do Dex Pad.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 Odpowiedz
Rozwiązanie
MariuszK
Explorer
Opcje

Cześć @Adrian2000

Jeżeli zależy ci przede wszystkim na jakości obrazu, kontraście i nasyceniu barw to zdecydowanie poleciłbym ci model C24FG73 z QLED. Zapewnia on wyświetlanie kolorów obejmujących około 125% przestrzeni barw sRGB oraz sprawia, że kolory mają szerszą gammę i są bardziej nasycone. Co do modelu LC27F591FDUXEN jest również dobrą opcją z wyświetlaniem kolorów obejmujących około 119,3% przestrzeni barw sRGB, dodatkowo jest on wyposażony w 2 wbudowane głośniki stereo co może być przydatne w przypadku połączenia do Dex Pad.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.