15-06-2018 04:07 PM – ostatnio edytowany 29-05-2019 11:57 AM przez MonikaGS
Witam, posiadam Samsunga Galaxy S9+ i planuje do niego dokupić stację Dex Pad.
Nie wiem jednak który z monitorów wybrać LC27F591FDUXEN czy może C24FG73FQUX?
Zależy mi przede wszystkim na jakości obrazu, kontrascie, nasyceniu barw.
Z jednej strony ten 27-calowy ma całkiem dobre opinie jednak drugi ma technologię Quantum Dot która jest chyba jedną ze sztandarowych technologii obrazu Samsunga.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
16-06-2018 10:41 AM
Cześć @Adrian2000
Jeżeli zależy ci przede wszystkim na jakości obrazu, kontraście i nasyceniu barw to zdecydowanie poleciłbym ci model C24FG73 z QLED. Zapewnia on wyświetlanie kolorów obejmujących około 125% przestrzeni barw sRGB oraz sprawia, że kolory mają szerszą gammę i są bardziej nasycone. Co do modelu LC27F591FDUXEN jest również dobrą opcją z wyświetlaniem kolorów obejmujących około 119,3% przestrzeni barw sRGB, dodatkowo jest on wyposażony w 2 wbudowane głośniki stereo co może być przydatne w przypadku połączenia do Dex Pad.
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
16-06-2018 10:41 AM
Cześć @Adrian2000
Jeżeli zależy ci przede wszystkim na jakości obrazu, kontraście i nasyceniu barw to zdecydowanie poleciłbym ci model C24FG73 z QLED. Zapewnia on wyświetlanie kolorów obejmujących około 125% przestrzeni barw sRGB oraz sprawia, że kolory mają szerszą gammę i są bardziej nasycone. Co do modelu LC27F591FDUXEN jest również dobrą opcją z wyświetlaniem kolorów obejmujących około 119,3% przestrzeni barw sRGB, dodatkowo jest on wyposażony w 2 wbudowane głośniki stereo co może być przydatne w przypadku połączenia do Dex Pad.
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!