Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Kabel do Monitor SAMSUNG Odyssey Neo G9 LS57CG952NUXEN 57''

(Temat utworzony: 18-07-2024 02:17 PM)
459 Wyświetlenia
kolus4
Apprentice
Opcje

Cześć,

zakupiłem właśnie Monitor SAMSUNG Odyssey Neo G9 LS57CG952NUXEN 57''.

Próbuję uzyskać w systemie, przy rozdzielczości 7680 x 2160px, odświeżanie 240Hz, niestety jest tylko dostępne 120Hz.

Korzystam z załączonego do monitora przewodu DisplayPort. Zastanawiam się czy może jest wina mojego komputera, aczkolwiek jest całkiem dobry sprzęt, czy może załączony przewód nie jest wystarczający by to osiągnąć?

Jeżeli tak, to jaki polecacie? Na allegro mogę znaleźć tylko 240Hz przy FHD, 60Hz przy 8K, moja rozdzielczość jest trochę niestandardowa i nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
AdamW
Expert
Opcje

Zgodnie z instrukcją, osiągniesz 240 Hz przy pożądanej rozdzielczości przy wykorzystaniu kabla DP.

AdamW_0-1721310438568.png

Kolejno, zgodnie z instrukcją, po ustawieniu odświeżania i rozdzielczości na komputerze, musisz jeszcze dodatkowo wejść w menu OSD monitora i tam ustawić funkcję "Częst. odświeżania" na 240 Hz.

Tutaj masz zapis z instrukcji:

AdamW_1-1721310570954.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Kirk_ooo
Pathfinder
Opcje
Nie słyszałem jeszcze o kablu, który pociągnie taką rozdzielczość w 240hz.
0 Like
kolus4
Apprentice
Opcje

Czyli martwy ficzer, nie da się jeszcze w pełni wykorzystać możliwości tego monitora?

0 Like
Kirk_ooo
Pathfinder
Opcje
Na to wygląda. Albo natywna rozdzielczość, albo odświeżanie. Razem to i hdmi 2.1 tego nie pociągnie.
0 Like
Rozwiązanie
AdamW
Expert
Opcje

Zgodnie z instrukcją, osiągniesz 240 Hz przy pożądanej rozdzielczości przy wykorzystaniu kabla DP.

AdamW_0-1721310438568.png

Kolejno, zgodnie z instrukcją, po ustawieniu odświeżania i rozdzielczości na komputerze, musisz jeszcze dodatkowo wejść w menu OSD monitora i tam ustawić funkcję "Częst. odświeżania" na 240 Hz.

Tutaj masz zapis z instrukcji:

AdamW_1-1721310570954.png

kolus4
Apprentice
Opcje

Dzięki za odpowiedź.

0 Like
kolus4
Apprentice
Opcje

Na każdym testowanym kablu tyle wyciągnąłem. Kwestia była w ustawieniach monitora.

AdamW
Expert
Opcje

Cieszę się, że udało mi się naprowadzić Cię na rozwiązanie. 😀

0 Like