Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Firmware LV32F390

(Topic created on: 29-10-2017 07:16 PM)
1085 Views

I have this problem too

Darecki66
First Poster
Options

Czy firmware do monitora TV LV32F390FEIXEN będzie pasowało do LV32F390FEWXEN? Czym rónią się od siebie te dwa modele? Do tego pierwszego jest udostępniona aktualizacja, do drugiego już nie, a wyglądają i parametry mają identyczne.

0 Likes
4 REPLIES 4
WojtekW
Pioneer
Options
Hej Darecki66,

Model:
LV32F390FEWXEN
Jest produkowany na rynek Polski :

Natomiast ...

Model:
LV32F390FEIXEN
Jest produkowany na rynek Czeski :

Z tego wynika, że firmware do tych monitorów powinien być kompatybilny.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Darecki66
First Poster
Options

@WojtekW, podałeś link do strony włoskiej a nie czeskiej, ale to i tak nie istotne. Konsultant Samsunga na moje pytanie zadane w mailu odpowiedział, że to jest literówka w model code i że te monitory są identyczne, ale póki co unika odpowiedzi, czy moge bezpiecznie firmware ze strony włoskiej, czy też czeskiej, wgrać do swojego monitora.

Zanim uwalę monitor wolę poczekać na oficjalną odpowiedź ;-).

0 Likes
Darecki66
First Poster
Options
Ok, mały research i chyba sam sobie sprawę rozwiązałem :manhappy:
Konsultant Samsunga sugerował literówkę w model code, literówki żadnej tam prawdopodobnie nie ma. Identyczne z pozoru monitory LV32F390FEWXEN, LV32F390FEIXEN i znaleziony na greckiej stronie LV32F390FEXXEN, choć identyczne wyglądem i parametrami, różnić się mogą budową wewnętrzną, stąd do jednego jest upgrade, do drugiego nie.
Znalazłem TV Samsunga, który był budowany na bazie dwóch różnych procesorów i miały dwa różne firmware – żadna to nowość, wiele firm tak robi, ale konsultant sugerował literówki w nazwie.
Firmware monitora LV32F390FEIXEN to T-N16MFDEUCM, a w monitorze LV32F390FEWXEN jest T-N14MFDEUCM i nie są wymienne między sobą.
Tyle ode mnie. Jeśli się mylę, to proszę o wyprowadzenie z błędu.
0 Likes
WojtekW
Pioneer
Options

Hej Darecki66,

podałeś link do strony włoskiej a nie czeskiej,” – Dziękuje za zwrócenie uwagi (na Włoskiej stronie akurat też ten model występuje) prawidłowa strona Czeskiego Samsunga to:

http://www.samsung.com/cz/monitors/32-essential-white-curved-tv-monitor-with-the-deeply-immersive-vi...

Sprawdziłem różne specyfikacje tego modelu monitora i dowiedziałem się, że firmware w tych monitorach są konkretnie przypisane do danego modelu. Jeżeli masz model LV32F390FEIXEN – to tylko do niego możesz aktualizować oprogramowanie dedykowane. Jak pisałem wyżej nie jest to model na rynek Polski dlatego firmware jest dostępny na stronach Samsunga: Włoskim, Czeskim.

LV32F390FEWXEN – Ten model, który jest dedykowany na rynek Polski nie ma potrzeby aktualizowania firmware.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Likes