29-10-2017 07:16 PM
Czy firmware do monitora TV LV32F390FEIXEN będzie pasowało do LV32F390FEWXEN? Czym rónią się od siebie te dwa modele? Do tego pierwszego jest udostępniona aktualizacja, do drugiego już nie, a wyglądają i parametry mają identyczne.
31-10-2017 03:56 PM
31-10-2017 10:55 PM
@WojtekW, podałeś link do strony włoskiej a nie czeskiej, ale to i tak nie istotne. Konsultant Samsunga na moje pytanie zadane w mailu odpowiedział, że to jest literówka w model code i że te monitory są identyczne, ale póki co unika odpowiedzi, czy moge bezpiecznie firmware ze strony włoskiej, czy też czeskiej, wgrać do swojego monitora.
Zanim uwalę monitor wolę poczekać na oficjalną odpowiedź ;-).
01-11-2017 01:08 PM
02-11-2017 09:40 AM
Hej Darecki66,
„podałeś link do strony włoskiej a nie czeskiej,” – Dziękuje za zwrócenie uwagi (na Włoskiej stronie akurat też ten model występuje) prawidłowa strona Czeskiego Samsunga to:
Sprawdziłem różne specyfikacje tego modelu monitora i dowiedziałem się, że firmware w tych monitorach są konkretnie przypisane do danego modelu. Jeżeli masz model LV32F390FEIXEN – to tylko do niego możesz aktualizować oprogramowanie dedykowane. Jak pisałem wyżej nie jest to model na rynek Polski dlatego firmware jest dostępny na stronach Samsunga: Włoskim, Czeskim.
LV32F390FEWXEN – Ten model, który jest dedykowany na rynek Polski nie ma potrzeby aktualizowania firmware.