Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dane potrzebne do zgłoszenia naprawy

(Temat utworzony: 08-06-2018 03:12 PM)
24111 Wyświetlenia
MariuszK
Explorer
Opcje

Pomimo ogromnego nacisku Samsung na produkcję urządzeń wysokiej jakości, czasami zdarza się, że w trakcie trwania gwarancji sprzęt ulega usterkom. W takiej sytuacji obowiązkiem Samsung jako gwaranta jest darmowa naprawa. Oczywiście nie każda usterka jest objęta gwarancją. Szczegółowe warunki gwarancji i listę usterek nieobjętych darmową naprawą znajdziecie, korzystając z poniższego linku:

http://www.samsung.com/pl/support/warranty/

Okres gwarancji sprzętu wyznaczany jest na podstawie dokumentu zakupu. Może nim być zarówno paragon, jak i faktura wystawiona przez sprzedawcę w sklepie.

Monitory posiadające usterki gwarancyjne można zgłosić za pomocą infolinii wsparcia technicznego pod numerem: 801-172-678. W trakcie rozmowy z konsultantem zostanie przeprowadzona podstawowa diagnostyka sprzętu. W przypadku usterek dotyczących matryc możecie zostać dodatkowo poproszeni o dosłanie zdjęć za pomocą formularza kontaktowego (http://www.samsung.com/pl/info/contactus/). Przed połączeniem z infolinią koniecznie trzeba przygotować:

-pełny model urządzenia

-numer seryjny sprzętu (składający się z piętnastu znaków)

-datę zakupu.

Pod wskazany przez klienta adres zostanie w ciągu trzech dni roboczych wysłany kurier. Podejmie on trzy próby odbioru sprzętu celem przewiezienia go do serwisu. Przed przyjazdem kuriera należy zapakować monitor w taki sposób, który zapewni mu bezpieczny transport. Do pudełka dodatkowo trzeba dołączyć dowód zakupu urządzenia.

Analogiczna procedura występuje w przypadku napędów optycznych.

Dyski SSD oraz karty pamięci można oddać na naprawę gwarancyjną za pośrednictwem sklepu, w jakim zostały zakupione. Przesyłane są wówczas bezpłatnie bezpośrednio do autoryzowanego serwisu na naprawę gwarancyjną.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
11 Odpowiedzi
zalandokmat
First Poster
Opcje

Czy dokumentem potwierdzającym zakup może być faktura VAT marża?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zalandokmat  Dokument ten może nie uprawniać do skorzystania z gwarancji na urządzenie.

Tes5s
First Poster
Opcje

Witam co w przypadku zakupu telefonu używanego który posiada gwarancję lecz nie posiadamy dowodu zakupu.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Tes5s dobrym rozwiązaniem jest poproszenie poprzedniego właściciela o kopię faktury czy uzyskanie takiej przez sklep. Nawet jeżeli masz gwarancję, to jak chcesz ją udowodnić bez dowodu zakupu? :smiling-face:

0 Like
Tes5s
First Poster
Opcje

Po numerze imei oraz s/n. Lokalnie w moim mieście zanioslem telefon dwa razy lecz usterki nie usunięto. Jest to problem z głośnikami do odtwarzania muzyki. 

0 Like
Tes5s
First Poster
Opcje

Nie było problemu z powodu braku dowodu zakupu. Okres gwarancji może sobie sprawdzić każdy w Internecie. Stąd moje pytanie czy mogę wysłać telefon na gwarancję do innego serwisu Samsung gdzie podjęta będzie rzetelna naprawa.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tes5s  A jaki był powód, że telefon nie został naprawiony ?

0 Like
Tes5s
First Poster
Opcje
Na potwierdzeniu była wymiana głośnika oraz standardowo aktualizacja. Lecz problem jak to zaznaczyłem z harczeniem głośnika nie został rozwiązany nawet za drugim podejściem gdzie pokwitowalem odbiór lecz nie dostałem żadnego dokumentu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tes5s  Jaki masz model telefonu ? I gdzie go zakupiłeś czy telefon był z wolnego rynku, czy od operatora ? Nie mając, dowodu zakupu za wiele nie wskórasz.

https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Naprawa-telefonu-z-UE-lub-bez-dowodu-zakupu...

0 Like