30-09-2019 06:21 PM – ostatnio edytowany 08-06-2020 12:24 PM przez EwaK
Interesuje mnie czy mozna podłączyć naped zewnetrzny dvd Blu Ray taki jak w komputerach stacjonarnych do telewizora z androidem zalezy mi na niewielkim urzadzeniu wiem że odtwarzacz nie jest drogi ale wymiary odtwarzacza to 40x30cm wymaga montażu szafki wiszacej albo stojącej albo polki jeżeli nawet mozna zamontować takowy odtwarzacz na ścianie to i tak jest za duzy co nie jest mi potrzebne wiem że mogę zastosować dyski zewnętrzne ale trzeba je odłączyć i podłączyć do PC żeby coś na nie zgrać chce tego uniknąć stąd pytanie czy istnieje możliwość jeśli nie to dlaczego? Zalezy mi na niewielkich gabarytach najlepiej wielkości napędu cd/dvd/dvd Blue Ray taki jak w PC z możliwością montażu ściennego w pionie lub poziomie system serwera tez nie wchodzi w grę nie stosuje juz przestarzałych systemów jakimi są PC czy LAPTOP pomimo tego że wciskają w nie coraz to nowsze technologie nie są warte swojej ceny płatności mozna dokonać telefonem a ja w gry juz nie gram teraz ważna jest dla mnie minimalizacja systemu audio wideo czyli duzy tv a akcesoria jak najmniejsze
30-09-2019 06:40 PM
@Deadpool36 Kiedyś podłączałem Samsung DVD-REC BLU-RAY SAMSUNG SN-506BB SATA SLIM ZEWNĘTRZNY do TV Samsung na TIZEN
01-10-2019 02:05 PM
01-10-2019 03:07 PM
@Deadpool36 chyba wiesz, że telewizory Samsung pracują na systemie Tizen, nie na Adroidzie?
02-10-2019 04:56 PM
Po pierwsze kto pisał że mam Samsunga pisze wszędzie żeby dostać jakieś konkretne odpowiedzi czy się da czy się nie da proste pytanie i oczekiwałem prostej odpowiedzi a nie cwaniactwa
02-10-2019 05:30 PM
@Deadpool36 Napisze, Ci tak z takimi urządzeniami było sporo problemów niż pożytku.
02-10-2019 08:47 PM
@Deadpool36 nikt nie cwaniakuje. Pisząc na tym forum, nie określając modelu tv, w domyśle dajesz do zrozumienia innym, że chodzi o sprzęt tej właśnie marki.
To raczej cwaniactwo po twojej stronie. Nie napiszę o jaką markę chodzi, może ktoś odpowie.
Chciałem być grzeczny i podpowiedzieć być może nie do końca świadomemu użytkownikowi, a teraz już wiem, że cwaniakowi, iż sprzęty AGD Samsunga, w głównej mierze pracują z wykorzystaniem systemu Tizen.
I jeszcze gorąca prośba. Jeżeli masz zamiar dalej pisać, postaraj się używać znaków interpunkcyjnych. Dzięki temu innym forumowiczom, będzie łatwiej czytać twoje posty.
07-10-2019 07:06 AM
07-10-2019 07:45 AM
Poczytaj, o taki napędzie jak Impresario SBW-S1 PRO wymagania systemu jest Windows lub Mac. Takie pytanie, jakie zadałeś, na tym forum jest, odpowiedz już 2013 na innych forach, że Nie.