Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zanik dźwięku po przełączeniu źródła/aplikacji w TV przy połączeniu z soundbarem przez BT

(Temat utworzony: 07-09-2020 09:53 AM)
884 Wyświetlenia
Alterus
First Poster
Opcje

Witam.

Mam pewien problem. Mam TV UE55TU7002 (najnowszy soft) oraz soundbar HW-T450 (nie aktualizowany soft jeszcze).

Problem: przy sparowaniu przez BT dźwięk jest puszczany normalnie ale pojawia się problem z jego brakiem po przełączeniu źródła lub przejście do aplikacji (Netflix, plex, yt) dźwięk znika, połączenie z soundbarem dalej jest ale dźwieku już nie ma mimo że sterowanie działa. Jedynie co pomaga to wejście w ustawienia i zmiana z soundbara na głośniki i ponownie na soundbar. 

Nie leży mi takie rozwiązanie gdyż chciałem się całkowicie pozbyć kabli.

Obecnie jest podłączony przez optyka ale nie zadowala mnie to rozwiązanie do końca (tv, netflix, plex -zależy od filmu/serialu - każdy ma inna siłę dźwięku i trzeba regulować głośność na każdym źródle które w danej chwili nadaje).

Znacie może jakieś rozwiązanie tego problemu?

Pozdrawiam Marek.

0 Like
5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy kontaktowałeś się z infolinią w sprawie BT ? Jeśli chodzi różną głośności z aplikacjami netflix, plex to nic nie robisz.

0 Like
Alterus
First Poster
Opcje

Nie kontaktowałem się jeszcze z infolinia. Po przeczytaniu kilkunastu postów tutaj stwierdziłem, że zapytam najpierw tutaj czy ktoś coś wie. Nie zależy mi na ekspresowym załatwieniu sprawy (w ciągu dnia i tak nic bym nie porobił będąc w pracy :smiling-face: )

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Domyślam się, że TV masz taki firmware wer 1302 dla  Soundbar powinna być wer 1031.

0 Like
Alterus
First Poster
Opcje

Trudno powiedziec co ma soundbar ale TV ma taki soft dokladnie. Nie miałem czasu wygrzebac pendrive aby zaktualizowac soft na soudbarze.

EDIT: 

Po rozmowie na czacie dostałem info o restartcie soundbara w pierwszej kolejnosci (sprawdze jak wroce do domu)

Nadal ewentualne sugestie mile widziane. Sprzet ma 3 dni na dzien dzisiejszy i bylo to pierwsze parowanie po uruchomieniu i ustawieniu tv pod to co posiadam w domu i jest podlaczone

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może ktoś coś napisze, jak będzie miał podobny sprzęt z tego roku.

0 Like