07-09-2020 09:53 AM
Witam.
Mam pewien problem. Mam TV UE55TU7002 (najnowszy soft) oraz soundbar HW-T450 (nie aktualizowany soft jeszcze).
Problem: przy sparowaniu przez BT dźwięk jest puszczany normalnie ale pojawia się problem z jego brakiem po przełączeniu źródła lub przejście do aplikacji (Netflix, plex, yt) dźwięk znika, połączenie z soundbarem dalej jest ale dźwieku już nie ma mimo że sterowanie działa. Jedynie co pomaga to wejście w ustawienia i zmiana z soundbara na głośniki i ponownie na soundbar.
Nie leży mi takie rozwiązanie gdyż chciałem się całkowicie pozbyć kabli.
Obecnie jest podłączony przez optyka ale nie zadowala mnie to rozwiązanie do końca (tv, netflix, plex -zależy od filmu/serialu - każdy ma inna siłę dźwięku i trzeba regulować głośność na każdym źródle które w danej chwili nadaje).
Znacie może jakieś rozwiązanie tego problemu?
Pozdrawiam Marek.
07-09-2020 10:04 AM
Czy kontaktowałeś się z infolinią w sprawie BT ? Jeśli chodzi różną głośności z aplikacjami netflix, plex to nic nie robisz.
07-09-2020 10:07 AM
Nie kontaktowałem się jeszcze z infolinia. Po przeczytaniu kilkunastu postów tutaj stwierdziłem, że zapytam najpierw tutaj czy ktoś coś wie. Nie zależy mi na ekspresowym załatwieniu sprawy (w ciągu dnia i tak nic bym nie porobił będąc w pracy )
07-09-2020 10:15 AM
Domyślam się, że TV masz taki firmware wer 1302 dla Soundbar powinna być wer 1031.
07-09-2020 10:19 AM — edytowano 07-09-2020 10:37 AM
Trudno powiedziec co ma soundbar ale TV ma taki soft dokladnie. Nie miałem czasu wygrzebac pendrive aby zaktualizowac soft na soudbarze.
EDIT:
Po rozmowie na czacie dostałem info o restartcie soundbara w pierwszej kolejnosci (sprawdze jak wroce do domu)
Nadal ewentualne sugestie mile widziane. Sprzet ma 3 dni na dzien dzisiejszy i bylo to pierwsze parowanie po uruchomieniu i ustawieniu tv pod to co posiadam w domu i jest podlaczone
07-09-2020 10:55 AM
Może ktoś coś napisze, jak będzie miał podobny sprzęt z tego roku.