Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyciszanie się subwoofera Q60R

(Temat utworzony: 31-03-2020 05:32 PM)
1092 Wyświetlenia
jendral0
Apprentice
Opcje

Witam.

Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem soundbaru Q60R. Podczas użytkowania  tego krótkiego zuważyłem , że podczas zgłaśniania zestawu ( nie za każdym razem) i nieważne czy pilotem od telewizora (samsung)czy używając orginalnego z zestawu, wycisza się subwoofer! Listwa działa poprawnie. Do poprawnej pracy wraca (nie zawsze) gdy ściszam zestaw o jeden stopień ale dopiero po wcześniejszym wygaszeniem się wyświetlacza na listwie. Pisałem na czacie z serwisem, proponowano mi reset z jednoczesnym wciśnięciem przycisków + i - na listwie,wgranie nowego oprogramowania ( jest aktualne 1002). Problem nadal się pojawia. Pytanie czy ktoś spotkał się z takim problemem? Można jescze coś samemu zrobić czy jedynie serwis?

12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jendral0  

Poczytaj o DRC na stronie 482 i Funkcja ograniczenia głośności strona 484 

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201907/20190722110637515/HW-Q60R_Q60RS_EN_FullManual_02...

jendral0
Apprentice
Opcje
Dzięki za podpowiedz.Zmieniłem ustawienia DRC i chyba jest ok.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jendral0  Po testuj i daj znać.

0 Like
jendral0
Apprentice
Opcje
A jednak dalej to samo :-(. Dalej się wycisza sam subwoofer. Obojętnie czy poziom głośności mam na 5 czy na 25. Zgłaśniam o jeden w górę a subwoofer milknie. Przy normalnej pracy gdy ustawienie głośności jest ustawione na 1 lub 2 słychać sam subwoofer a listwę ledwo ledwo. A gdy zaczyna świrować to subwoofera wogóle nie słychać. Chyba pozostanie mi serwis. 😕
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jendral0  Czy też wgrywałeś, MICOM jest to też ważna aktualizacja ?

Przechwytywanie.PNG

0 Like
jendral0
Apprentice
Opcje
Tak aktualizacje obydwie wgrywałem,chociaż były aktualne np pojawiał się napis NO DAT.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jendral0  To już pozostaje, serwis może coś więcej wymyśli @MagdaB ?

0 Like
jendral0
Apprentice
Opcje
Do nich pisać czy zawieść?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jendral0  Zadzwoń na infolinie, bo nie wszystkie serwisy pracują, chyba wiesz dlaczego. 

0 Like