Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55MU6452 Bluetooth / analogowe audio

(Temat utworzony: 05-12-2017 01:14 PM)
2192 Wyświetlenia
Xur
Apprentice
Opcje

Dzień Dobry,

Jestem szczęśliwym posiadaczem UE55MU6452 i http://edifier.com.pl/product-pol-22-Glosniki-bluetooth-Edifier-R1700-BT.html

Jak mogę podłączyć te głośniki?

Jeśli podłączę Bluetoothem to KAŻDORAZOWO po włączeniu tv muszę je na nowo sparować.
Jeśli podłączę przez Toslink konwerter (http://allegro.pl/konwerter-dac-toslink-optyczny-spdif-2xcinch-rca-i5431274494.html) to nie będę w stanie zmienić głośności z poziomu TV, bo Edifiery nie reagują na tego pilota.

Czy jest możliwość:
A) utrzymania połączenia BT?
B) zmiany wyjść Compenent IN programowo na OUT?

C) jakiekolwiek inne rozwiązanie nie wymagające zmiany glośników?

Pozdrawiam serdecznie,
Adameac9f0f23cd03a1dfc5ab55d55f5c3af27be7ec7d68f4f275ed520e3919e866b.jpg

0 Like
6 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Złącz komponentowych nie przeprogramujesz. Ale mam pytanie. Co się dzieje gdy zmieniasz w tv wyjście dźwięku na optyczne lub bt?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Xur
Apprentice
Opcje

Dodatkowe pytanie: czy mogę podłączyć się do ChromeCasta Audio z tego Samsunga? Jeśli tak, czy pilotem będę mógł zmieniać głośność?

@Szewcu72: Mam podłączone głośniki przez Bluetooth (sparowane / połączone / działają).
Wyłączę, włączę tv - domyślnie mam wyjście telewizyjne i muszę w tym momencie przeklikać (Ustawienia -> BT -> Edifier -> Połącz etc.) ..

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czyli po wyłączeniu i włączeniu tv przywraca wyjście dźwieku na telewizyjne?
Nie mam teraz jak sprawdzić tej konfiguracji, bo w pracy jestem do wieczora.
Jescze jedno pytanie. A jak się zachowuje gdy mu dźwięk podaszz na optycznym?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Xur
Apprentice
Opcje

Chyba nie bardzo się rozumiemy. Jak dam dźwięk na optycznym to się nic nie dzieje, bo nie mam żadnego kabla podłączonego.
Czasem pojawi się komunikat czy chcę sparować Edifiery, ale to i tak nie idzie automatem...

EDIT:
https://www.cnet.com/forums/discussions/fast-bluetooth-connectivity-samsung-un50hu8550-635489/

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co do optycznego, to wnioskowałem, że masz podłączone bo napisałeś, że zakupiłeś konwerter. Czy tę kwestię mamy wyjaśnioną.
Co do urządzeń BT, to mogłem też tylko sprawdzić na słuchawkach, bo mam firmowego soundbara a z nim wszystko działa sprawnie i z automatu.
Co do samych słuchawek. To po pierwszym sparowaniu, gdy ich nie wyłączałem a wyłączyłem tv i ponownie go włączyłem, telewizor wykrywał słuchawki i wyświetlał pytanie czy przekazać dźwięk na słuchawki. Klikałem ok i dźwięk kierowany był na słuchawki. Podobnie powinno być w przypadku zestawu głośnikowego.
Gdy wyłączyłem oba urządzenia, to tak jak napisałeś, po ponownym włączeniu musiałem przejść do ustawień dźwięku i ponownie je połączyć, ale nie parować.
Oznacza to jedno, że w przypadku urządzeń różnych marek nie da się na sztywno ustawić źródła wyjścia dźwięku. Inaczej będzie w trybie połączenia elektrycznego wykorzystującego funkcję Anynet+ CEC. Tu z automatu powinno wyjść na HDMI z jednoczesnym włączeniem zestawu audio. W przypadku urządzeń Samsunga działa to również na optyce.

0 Like
DonKon
Journeyman
Opcje

Ja mam taki konwerter podpięty do TV. Działać działa, ale z poziomu TV nie da się zmienić poziomu głosności (wyskakuje tylko ikonka trybu optycznego)

Muszę to robic z poziomu dekodera upc lub innego źródła które podaje akurat dźwięk (np. laptop i tam windowsowa reg. glosności)

Męczace jak cholera, a wystarczyło dodać 1 małe gniazdko jack do TV... ehhhh

0 Like