Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Subwoofer nie łączy się z soundbarem

(Temat utworzony: 10-10-2016 12:51 PM)
181958 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

Podłączanie Bezprzewodowego Subwoofera instrukcja:

Identyfikator podłączenia subwoofera jest zaprogramowany fabrycznie, więc urządzenie główne i subwoofer powinny nawiązać połączenie (bezprzewodowo) automatycznie po ich włączeniu. Jeśli wskaźnik LINK nie świeci się, gdy zostało włączone urządzenie główne i subwoofer, ustaw identyfikator zgodnie z poniższymi. Procedurę tę należy wykonać w ciągu 30 sekund od chwili, gdy zacznie migać wskaźnik połączenia na subwooferze.

Sub.jpg

1. Podłącz przewody zasilania urządzenia głównego i subwoofera do gniazda zasilania prądem zmiennym.
  1. Upewnij się, że urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)).
  2. Naciskaj przycisk ID SET z tyłu subwoofera małym przedmiotem z ostrą końcówką przez 5 sekundy.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze miga szybko.
  1. Gdy urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)), naciśnij przycisk MUTE ( ) na pilocie i przytrzymaj przez 5 sekund.
  1. Komunikat ID SET pojawia się na wyświetlaczu listwy Soundbar.
  2. Aby sfinalizować połączenie, włącz zasilanie urządzenia głównego, podczas gdy
  • niebieska dioda LED subwoofera będzie migać.
  • Urządzenie główne i subwoofer powinny być teraz połączone.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze powinien świecić stałym niebieskim światłem.
  • Jeśli wskaźnik LINK nie świeci stałym niebieskim światłem, oznacza to, że połączenie nie zostało pomyślnie nawiązane. Wyłącz urządzenie główne i rozpocznij ponownie od kroku 2.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
Przejdź do rozwiązania
91 Odpowiedzi
Wojciech_p
Student
Opcje

Witam ja mam PS-WK551 i mam to samo co kolega, co jakiś czas się rozłącza i potem trzeba albo wyjąć z gniazdka albo odpiąć od tv i zrobić reset albo ponowne parowanie. Co może być i jak to zrobić żeby było już ok. Da się ten mój model jakoś aktualizować ??

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Wojciech_p, zaktualizować możesz sam Soundbar, masz HW-K551? Na tej stronie znajdziesz plik z aktualizacją: https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-K551/EN/

Reset robisz według informacji w tym poście?

Możesz też sprawdzić kable, czy nie są uszkodzone/zaciśnięte czymś. Finalnie może się okazać niezbędny serwis: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Michal Jarnot
First Poster
Opcje

Witam ja mam PS-WK551 i przestała się świecić niebieska dioda, subwoofer nie łączy się z soundbarem, robie reset ale zaświeca się tylko czerwona dioda i nic więcej , co robic ? 

0 Like
ŁukaszM
Journeyman
Opcje

@Michal Jarnot Jeśli wykonujesz wszystko wg instrukcji z posta głównego, spróbuj jeszcze zresetować sam soundbar.
Reset soundbara możesz wykonać w następujący sposób:

1. Wyłącz soundbar - tryb Standby;
2. Przytrzymujemy play/pause 5 sec;
3. Na soundbarze powinien pokazać się komunikat INIT.

Po resecie spróbuj odłączyć subwoofer i soundbar od prądu na 15 - 20 sekund.
Wtedy spróbuj przeprowadzić łączenie jeszcze raz wg instrukcji.
Jeśli to nie pomoże, pozostaje kontakt z serwisem.

Wojciech_p
Student
Opcje

A co może być że jak się uruchamia tv i połączy soundabar to jest w głośnikach słychać głośne sprzężenie. Czy to może być wina przewodu HDMI co są połączone przez arc. Jak miałem po optycznym to tak się nie robilo

0 Like
Michal Jarnot
First Poster
Opcje

Niestety to nie pomogło, na soundbarze wyskoczył komunikat check subwoofer , ale nie działa niebieska dioda i nie łączy się z subwooferem

0 Like
Mrowa79
Student
Opcje
Witam pare dni temu kupiłem sundbara B450 wszystko działało super po paru dniach subwoofer ledwo co działa nie daje takiego efektu basu jak po zakupie...co mogę zrobić?
0 Like
ŁukaszM
Journeyman
Opcje

@Wojciech_p Jeśli przy połączeniu kablem optycznym sprzężenie nie występuje, przyczyn może być kilka.

Po pierwsze spróbuj wymienić kabel HDMI.
Jeśli masz możliwość, sprawdź z innym TV. Być może jest to kwestia wyjścia HDMI w telewizorze.

Możesz również spróbować zresetować soundbar.

Soundbara zresetujesz poprzez przytrzymanie przycisków + i - na włączonej listwie przez ok. 5/6 sekund. Powinien się pojawić komunikat INIT. To znaczy, że soundbar jest zresetowany.

0 Like
ŁukaszM
Journeyman
Opcje

@Michal Jarnot 

W takim wypadku pozostał kontakt z serwisem.
Na stronie Samsunga znajdziesz wyszukiwarkę serwisów.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
ŁukaszM
Journeyman
Opcje

@Mrowa79 

Możesz spróbować, zresetować soundbara. Być może jest to kwestia jakichś ustawień.
Warto byłoby sprawdzić też aktualizację oprogramowania.

Pod linkiem znajdziesz najnowszą wersję oraz instrukcję jak aktualizację wykonać:

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-B450/EN/#downloads

Możesz też sprawdzić, czy przy połączeniu przez BT ta sytuacja też występuje. Możliwe, że to wina kabla.

0 Like