10-10-2016 12:51 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 07:53 AM przez RadekK
Podłączanie Bezprzewodowego Subwoofera instrukcja:
Identyfikator podłączenia subwoofera jest zaprogramowany fabrycznie, więc urządzenie główne i subwoofer powinny nawiązać połączenie (bezprzewodowo) automatycznie po ich włączeniu. Jeśli wskaźnik LINK nie świeci się, gdy zostało włączone urządzenie główne i subwoofer, ustaw identyfikator zgodnie z poniższymi. Procedurę tę należy wykonać w ciągu 30 sekund od chwili, gdy zacznie migać wskaźnik połączenia na subwooferze.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
11-09-2022 06:29 PM
Witam ja mam PS-WK551 i mam to samo co kolega, co jakiś czas się rozłącza i potem trzeba albo wyjąć z gniazdka albo odpiąć od tv i zrobić reset albo ponowne parowanie. Co może być i jak to zrobić żeby było już ok. Da się ten mój model jakoś aktualizować ??
12-09-2022 11:01 AM
@Wojciech_p, zaktualizować możesz sam Soundbar, masz HW-K551? Na tej stronie znajdziesz plik z aktualizacją: https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-K551/EN/
Reset robisz według informacji w tym poście?
Możesz też sprawdzić kable, czy nie są uszkodzone/zaciśnięte czymś. Finalnie może się okazać niezbędny serwis: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
25-09-2022 09:55 PM
Witam ja mam PS-WK551 i przestała się świecić niebieska dioda, subwoofer nie łączy się z soundbarem, robie reset ale zaświeca się tylko czerwona dioda i nic więcej , co robic ?
26-09-2022 05:25 PM
@Michal Jarnot Jeśli wykonujesz wszystko wg instrukcji z posta głównego, spróbuj jeszcze zresetować sam soundbar.
Reset soundbara możesz wykonać w następujący sposób:
1. Wyłącz soundbar - tryb Standby;
2. Przytrzymujemy play/pause 5 sec;
3. Na soundbarze powinien pokazać się komunikat INIT.
Po resecie spróbuj odłączyć subwoofer i soundbar od prądu na 15 - 20 sekund.
Wtedy spróbuj przeprowadzić łączenie jeszcze raz wg instrukcji.
Jeśli to nie pomoże, pozostaje kontakt z serwisem.
27-09-2022 05:21 PM
A co może być że jak się uruchamia tv i połączy soundabar to jest w głośnikach słychać głośne sprzężenie. Czy to może być wina przewodu HDMI co są połączone przez arc. Jak miałem po optycznym to tak się nie robilo
28-09-2022 09:26 AM
Niestety to nie pomogło, na soundbarze wyskoczył komunikat check subwoofer , ale nie działa niebieska dioda i nie łączy się z subwooferem
28-09-2022 02:16 PM
29-09-2022 02:23 PM
@Wojciech_p Jeśli przy połączeniu kablem optycznym sprzężenie nie występuje, przyczyn może być kilka.
Po pierwsze spróbuj wymienić kabel HDMI.
Jeśli masz możliwość, sprawdź z innym TV. Być może jest to kwestia wyjścia HDMI w telewizorze.
Możesz również spróbować zresetować soundbar.
Soundbara zresetujesz poprzez przytrzymanie przycisków + i - na włączonej listwie przez ok. 5/6 sekund. Powinien się pojawić komunikat INIT. To znaczy, że soundbar jest zresetowany.
29-09-2022 02:29 PM
W takim wypadku pozostał kontakt z serwisem.
Na stronie Samsunga znajdziesz wyszukiwarkę serwisów.
29-09-2022 02:30 PM
Możesz spróbować, zresetować soundbara. Być może jest to kwestia jakichś ustawień.
Warto byłoby sprawdzić też aktualizację oprogramowania.
Pod linkiem znajdziesz najnowszą wersję oraz instrukcję jak aktualizację wykonać:
https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-B450/EN/#downloads
Możesz też sprawdzić, czy przy połączeniu przez BT ta sytuacja też występuje. Możliwe, że to wina kabla.