Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar SAMSUNG HW-Q600B EN problem z dźwiękiem/zaniki dźwięku/brak dźwięku

(Temat utworzony: 20-07-2022 07:28 PM)
3919 Wyświetlenia
Sever1
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Wczoraj zakupiłem w/w soundbar i dzisiaj przestał już wydawać dźwięk.
Soundbar był połączony z TV samsung kablem HDMI, ponieważ na BT zdarzało się że nie gubił zasięg (chyba) i pojawiał się szum zamiast dźwięku. Na "kablu" wszystko ok, więc pomyślałem, że to problem po stronie TV.
Dzisiaj połączyłem się za pomocą BT z moim telefonem żeby posłuchać muzyki w trakcie pracy i szumy ponownie się pojawiły, a w końcu zanikł dźwięk.

W tym momencie nie działa w ogóle dźwięk zarówno na TV (połączanie kablem HDMI - od razu uprzedzam z jednej i drugiej strony podłączone są porty ACR, z resztą inne też nie działają) jak i na telefonie za pomocą BT.

Na wyświetlaczu Soundbar'a widać, że jest podłączenie z telefonem , ale mimo to głosu brak.

Zresetowałem głośniki, rozłączyłem i podłączyłem od podstaw (kilkakrotnie) i nadal dźwięku brak, czy ktoś może miał podobny problem?

Dodam jeszcze, że np. podczas połączenia z telefonem za pomocą pilota mogę zatrzymać i wwozić odtwarzanie czyli połączenie faktycznie jest. 

0 Like
9 Odpowiedzi
AdamJu
Navigator
Opcje
Spróbuj na zasadach rękojmi wymienić soundbar u sprzedawcy na nowy. Nic więcej nie da się zrobić. Wygląda na wadę.
0 Like
Sever1
First Poster
Opcje

Już widzę jak w Media to przyjmują ... poza tym nie da się tego ładnie rozpakować i pudełko jest do klejenia taśmą

0 Like
AdamJu
Navigator
Opcje
Ale z tytułu niezgodności towaru z umową nie ma dyskusji. Sprzęt jest nie sprawny. Tylko kluczowe w tym jest aby nie oddać na gwarancji tylko tak jak podalem, z roszczeniem wymiany na model bez wad.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sever1  Dzień Dobry

W tym przypadku reklamacja u sprzedawcy lub można oddać do serwisu.

0 Like
Sever1
First Poster
Opcje

Jak to mówią każdy mądry jak to nie on jest w takiej sytuacji.

Co taki pracownik ma mi powiedzieć jak nie jest osobą decyzyjną. Teoretycznie głośnik działał jak wychodził ze sklepu :smiling-face: (tylko, że dość krótko) 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Sever1, spróbować zawsze możesz, trzymam kciuki, żeby bezproblemowo wymienili, a jak się nie uda, to oddaj sprzęt do naprawy w ramach gwarancji: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Sever1
First Poster
Opcje

Soundbar został od razu wymieniony na nowy.
Otrzymałem go w sobotę, uruchomiłem w niedziele i grał całe 4 h i znowu to samo.

Po kolejnej wizycie w sklepie poprosiłem o zwrot pieniędzy. 
To musi być jakiś wadliwy model.

Dziękuje wszystkim za pomoc i życzę miłego dnia. 

0 Like
wolfik1969
First Poster
Opcje
Witam. Nie mogę połączyć po hdmi dekoder canal plus przez soudbar 700c z tv samsung 55nu8042. Tv nie widzi połączenia z sounbarem.
0 Like
NikodemK
Expert
Opcje

Cześć @wolfik1969,

W jaki sposób soundbar jest połączony z telewizorem? Jeśli używasz kabla HDMI, upewnij się, że jest on certyfikowany (najlepiej w standardzie HDMI 2.0 lub wyższym). Czasami problemem może być właśnie kabel.

Upewnij się też, że sam soundbar podpinasz do złącza ARC w telewizorze (zazwyczaj jest to HDMI 3), wtedy powinieneś móc wybrać soundbar wybierając na TV "Ustawienia > Dźwięk > Wyjście dźwięku > [AV] HW-Q700C".