Chiudi

What are you looking for?

annulla
Visualizzazione dei risultati per 
Cerca invece 
Intendevi dire: 

Soundbar Q930B - rozjechana synchronizacja z video

(Argomento creato il giorno: 19-01-2023 09:52 AM)
1255 Visualizzazioni

Anche io ho questo problema

Kruchy Placek
Apprentice
Opzioni

Też Wam się rozjeżdża synchro na tej belce?

Oczywiście dostosowywałem ustawienia SYNC (mam na zero, bo jak jest więcej to w ogóla katastrofa), soft 1010, resety robione itp.

Na filmach jak jest często zmiana sceny to aż tak nie razi w oczy (ale też widać i słychać rozjazd), ale w jakichś wywiadach, czy podcastach na youtube to dramat.

U Was też tak jest?

0 Likes
10 Risposte
MatiJ
Expert
Opzioni

Cześć,

W jaki sposób masz podłączone do telewizora i jaki to telewizor.

Spróbuj zresetować Soundbar na dwa sposoby:

1. na wyłączonym soundbarze przytrzymać na pilocie od soundbara przycisk "Play Pause" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".
2. na włączonym soundbarze nacisnąć na listwie jednocześnie przycisk "+" oraz "-" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".

Napisz, czy się udało.

0 Likes
Kruchy Placek
Apprentice
Opzioni

Mój telewizor to Sony Bravia XH90, łączę się hdmi przez eArc.

Reset nr 1 w ogóle u mnie nie działa. Na wyłączonym soundbarze nic się nie dzieje jak trzymam przycisk na pilocie.

Reset nr 2 robiłem wielokrotnie i nie pomaga.

0 Likes
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opzioni

@Kruchy Placek, a spróbuj wyłączyć ten Soundbar, odłączyć go od TV (kabel), a następnie z gniazda zasilania i tak pozostawić na parę minut.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Likes
Kruchy Placek
Apprentice
Opzioni

Zostawiłem tak jak pisałeś na całą noc i dzisiaj będę sprawdzał.

Ale jakoś nie jestem przekonany do tego wyciągania kabli - coś takiego serio może pomóc na problem z synchronizacją?

0 Likes
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opzioni

@Kruchy Placek, może, uwierz mi, taki reset prądowy często pomaga. Oczywiście nie zagwarantuję, że w Twoim przypadku to będzie to, ale spróbować warto, bo jest to dość prosta czynność, a szanse są powyżej 50% na pewno.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Nevir
Journeyman
Opzioni
Ten sam problem, połączony z S95b przez eArc jako q symphony.
Próbowałem ustawić opóźnienie na wszystkie sposoby - raz zgrywa się opóźnienie 75, innym razem 25 a zdarzają się przypadki, że żadna wartość tego nie zmienia.
Komuś udało się ustawić takie połączenie?
0 Likes
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opzioni

@Nevir, a podasz, jaki to będzie model soundbara? 

Witaj na Forum Samsung!

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opzioni

@Nevir, Opóźnienie występuje za każdym razem ? Teoretycznie wszystko powinno działać przy synchronizacji ustawionej na zero. Zobacz też czy reset telewizora przez przytrzymanie przycisku power na pilocie przez kilka sekund pomoże.

Nevir
Journeyman
Opzioni
Nie zawsze występuje taki efekt. Chciałem sprawdzić teraz co zmieni ten reset ale... tym razem dźwięk po włączeniu TV zgrywa się tak jak powinien. Aktualnie opóźnienie na TV 0, soundbar też zmieniłem na 0 z 25. Sprawdzę ten reset przy następnym takim rozjechaniu.
0 Likes