Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar Q700a problem z Dolby Atmos na Netflix

(Temat utworzony: 18-01-2022 12:10 AM)
3115 Wyświetlenia
psqr
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

posiadam Samsung soundbar Q700a oraz TV Q70R.

Soundbar połączony z TV HDMI ARC.

Mam problem podczas oglądania filmów/seriali na netflix z dolby atmos. Co prawda ATMOS wyświetla się jako dostępny przy danej pozycji, ale gdy włączę dany materiał to raz leci z Atmos (pojawia się na wyswietlaczu soundbara napis „Dolby Atmos”) a raz nie. Nie ma reguły… muszę przeskakiwać z różnych filmów i seriali żeby w końcu się załączył Atmos (na tym samym filmie/serialu, gdzie wcześniej nie leciał z Atmos).

Na TV mam ustawiony dziewki DD+.

Czy ktoś ma pomysł czemu tak się dzieje i jak zrobić, żeby zawsze od razu leciał materiał z Atmos - skoro jest taka możliwość w materiale źródłowym?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinP198588, Wygląda na błąd w oprogramowaniu lub problem po stronie aplikacji Netflix. U mnie przy Q80A połączonym z soundbarem Q800T również nie mam do wyboru ścieżki dźwiękowej Dolby Atmos w Netflixie.

0 Like
MarcinP198588
Journeyman
Opcje

Od samego początku tak miałeś?  U mnie wszystko działało do czasu wiec tak jak piszesz pewnie błąd w oprogramowaniu. Pytanie czy samsung moze zdalnie wgrać poprzednie oprogramowanie które było na którym wszystko działało. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinP198588, Nie od samego początku. Korzystałem z dźwięku Atmos w aplikacji Netflix, ale nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić, czy stało się to po aktualizacji 2101, czy jeszcze przed.

MarcinP198588
Journeyman
Opcje

Czyli musimy liczyć na cud że netflix wypuści aplikacje którą będzie działać poprawnie 

0 Like
MarcinP198588
Journeyman
Opcje

Dobra wiadomość aplikacja netflixa została zaktualizowana  w smart hub A raczej przywrócona poprzednia wersja i dolby atmos działa ponownie. 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinP198588, Potwierdzam. U mnie Atmos również powrócił.

kropek91
First Poster
Opcje
Cześć Panowie, mi pomogła zmiana formatu wyjściowego dźwięku z Auto na PCM, znajduje się to w ustawieniach eksperckich dźwięku. Mam nadzieję, że komuś pomogłem. Pozdrawiam :smiling-face:
kylo
Navigator
Opcje
Witam mam tv samsung qe55 q80 rat i soundbar q800T na disney+ oraz na netflixie soundbar nie odtwarza dolby atmos natomiast na prime video HBO max i apple tv nie ma z tym problemu jakie mogą być przyczyny i ewentualne rozwiązania dodam że na netflixie po kilku włączeniach i wyłączeniach filmu nieraz pojawią się dzwiek dolby atmos
0 Like
kylo
Navigator
Opcje
Na netflixie problem ten występuje od jakiegoś czasu wcześniej wszystko było ok
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kylo   A nie masz do wyboru ścieżki dźwiękowej Dolby Atmos w Netflixie?

0 Like