Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar q600b i głośniki SWA9200s

(Temat utworzony: 25-11-2022 06:44 PM)
1292 Wyświetlenia
Jedrzejas
Apprentice
Opcje

Witam mam mały problem z soundbarem q600b i tylnymi głośnikami SWA9200s a mianowicie głośniki tylne działają cały czas gdy źródłem jest dźwięk stereo czyli na wszystkich programach z kablówki , co jest męczące bo ma się wrażenie jak siedziało by się w beczce 🙄 jest jakas opcja żeby działały tylko wtedy gdy są potrzebne ???

0 Like
14 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Włącz dźwięk "Standard".
0 Like
Jedrzejas
Apprentice
Opcje

A gdzie znajdę taką opcje ?

0 Like
Jedrzejas
Apprentice
Opcje

Bo w soundbarze jest tylko adapitve i game pro ?

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Heh, no to nieźle. Jeśli nie ma tej opcji, to nic nie zrobisz. Nie to, żebym się wymądrzał, ale naprawdę przed zakupem warto poczytać jakie funkcje ma dany sprzęt i czy są to funkcje, które nas interesują 😉
0 Like
Jedrzejas
Apprentice
Opcje

Czytać to akurat wiele czytałem przed zakupem ale przez myśl by mi nie przeszło że to będzie tak działać , nawet moje stare 15 letnie kino domowe hermana kardona działo tak jak powinno czyli w stereo tylne głośniki siedziały cicho 🙄

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Mam trochę wyższy model, Q950A, i jest ustawienie dźwięku "Standard", które odtwarza dokładnie taki dźwięk, jaki soundbar dostaje, czyli jeśli dostaje stereo, to tylne głośniki są wyłączone, gra stereo. Jeśli DTS, to gra DTS, jeśli DA lub DD+, grają wszystkie głośniki. Jeśli jest to nowy soundbar, to może zwróć go, dołóż trochę i kup coś, co spełni Twoje oczekiwania.
Jedrzejas
Apprentice
Opcje

A masz tez tv samsung połączony z q-symphony? U mnie mam ustawione tv+soundbar dlatego chyba zniknęły niektóre funkcje 🤔

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie, tylko soundbar gra. Jeśli w ten sposób masz podłączenie, to ustaw na sam soundbar, bo q-symphony służy temu, że wykorzystuje wszystkie głośniki i cokolwiek zapodasz, będą grały wszystkie.
marcel2007
Voyager
Opcje

Mam HW Q60T i przymierzam się do HW Q600B. Chodzi szczególnie o Dolby Atmos.

Czytałem w necie o dużej awaryjności HW Q600B. Czy jest się czego obawiać ?

0 Like