Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar hw-k450/en Sam sie wycisza

(Temat utworzony: 03-05-2019 01:13 PM)
4551 Wyświetlenia
empeg
First Poster
Opcje

Witam

Mam problem z wyżej wymienionym sprzętem. Mianowicie włącza się, gra jak należy ale gdy nacisne jakiekolwiek przycisk po chwili sam się wycisza. Gdy próbuję go odciszyc , dzieje się to samo. Jedynym sposobem na korzystanie ze sprzętu jest dłuższe przytrzymanie jakiegokolwiek przycisku. Wtedy gra dotąd aż nie będę go chciał podglosic czy sciszyc. I tak w kółko. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy masz najnowszy firmware wer 1005 ? Znajdzie go na tej stronie Klik

Możesz też odłączyć listwę od zasilania na około 10 min 

0 Like
goss2021
Student
Opcje
Ponawiam pytanie wyżej co zrobić, upadł mi pilot od tv a soundbar zaczął wariować i nie da się ustawić stabilnej głośności tylko wariuje. Ale glosnosc tv normalnie działa więc nie sądzę że to przez pilota.
0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@goss2021  Przytrzymaj +i- na listwie przez 10 sekund, aż pojawi się napis INIT. Potem odłącz soundbar na pół minuty od prądu 😉

goss2021
Student
Opcje
Dziękuję, problem rozwiazany👍
0 Like
nikodem32
First Poster
Opcje

Witam u mnie problem jest identyczny tylko ze automatycznie sie podglasnia, przytrzymuje + i - i pomaga, ale co jakiś czas ten problem się powtarza, nie robiłem od nowości, żadnej aktualizacji soundbara. Mam jeszcze jedno pytanie posiadam nowy TV innej marki i starszego samsunga, na starszym samsungu po podlaczeniu soundbara HWK450 w ustawieniach dzwieku jest opcja DTS 2.5 NEO gdzie faktycznie dzwiek jest super, a w nowym TV tylko i wylacznie PCM gdzie jakos dzwieku jest o wiele gorsza i jest ciszej o co chodzi w tym wszystkim 

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@nikodem32  Jeżeli reset pomaga tylko na chwilę, to niezbędny jest kontakt z serwisem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Co do DTS, to musisz sprawdzić w specyfikacji swojego telewizora, czy jest obsługiwane :winking-face: