17-05-2017 07:16 PM
Cześć!
Mam poważny problem ze sprzętem natury konsumenta... Osiem miesięcy zakupiłam takiego sounbara jak podaję w temacie w sklepie internetowym. Po tym czasie lewy głośnik przestał grać. Przez ten czas sklep przestał istnieć lecz po skontaktowaniu sie z byłym właścicielem doradzono mi żebym z fakturą i kartą gwarancyjną udała się do autoryzowanego serwisu. Tak też się stało, w serwisie wydano opinię że sprzęd jest nienaprawialny, dostałam dokument umożliwiający wymiane na nowy egzemplarz w sklepie mediaexpert ponieważ obowiązki nieistniejącego juz sklepu przejął supermarket. tak tez zrobilam pojechalam dostałam ostatnia sztukę na sklepie - indentyczny model niestety w wystawy i niestety z czystej głupoty nie poprosilam o pokazanie jak ten soundbar działa. Przyjeżdzam do domu instaluje wszystko podłączam kabel optyczny do TV BT z laptopem i telefonem i co sprzęt gra ciszej - mam na myśli bas no to ingerencja w kolektor muzyczny bas na +6 SW na +6 efekty dzwiekowe kino myzka, sport - nic z tego poprzedni dzwięk nieosiągalny. W tamtym modelu piętro nizej rodzice się wkurzali że szklanki w szafkach się trzesą. Pojechałam kolejnego dnia do mediaexpert ponarzekać - nie przyjeli reklamacji ode mnie zaproponowali serwis. Z tego wszystkiego sama zawiozłam sprzęd do tego samego serwisu żeby ktoś dał mi wiare że ten nowy soundbar naprawde nie brzmi jak stary... cóż stała się dziwna rzecz serwisant zaproponował, że w ramach gwarancji wymieni zepsuty głośnik w starym sprzęcie przełoży z tego nowego wysokotonowy w listwie ale obudowa zostanie nowa. Czyli cale bebeszki ze starego + plus sprawny nowy glośnik z nowego znalazły sie w nowej obudowie - w sumie po to żeby numery seryjne zostały nowe... Głosnik niskotonowy dostalam tez stary. Co się okazało - sprzęt nadal nie gra tak samo i mam na mysli dalej bas. Odsyłam więc znowu do serwisu na własną rękę - pan wystawił zaświadczenie iż sprzęt spełnia wymagania. I co teraz? czy mogę drogą oficjalną po kontakcie z Samsung dowiedziec sie czy rzeczywiscie tak jest? sprawa poszla do rzecznika konsumentow lecz niestety chyba niewiele moze zdzialać natomiast zamiana obudowy chyba jasno świadczy ze rzeczywiscie sprzęt gra inczej......
18-05-2017 01:00 PM
Hej @formatorka
Jeśli nie jesteś zadowolona z decyzji serwisu zawsze możesz skontaktować się z działem reklamacji, są dwie możliwości mailowo lub listownie. Mailowo to wystarczy wejść na stronę http://www.samsung.com/pl/support/erms1/ i wypełnić formularz lub napisać list pod adresem Samsung Electronics Polska sp. z o.o. ul. Postępu 14, 02-676 Warszawa z dopiskiem "Dział Reklamacji".