Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar HW A550

(Temat utworzony: 01-01-2022 03:53 PM)
804 Wyświetlenia
Kuba006
Pioneer
Opcje

Cześć, 

kilka dni temu kupiłem nowy soundbar Samsung, model A550. Był fabrycznie zapakowany, kupiony w jednym z największych elekteomarketow w kraju. Zauważyłem, ze soundbar przerywa co jakiś czas na sekundę. Myślałem, ze to HDMI, wiec kupiłem drugi - to samo. Podłączyłem soundbar z tv przez kabel dostarczony w zestawie - jest ten sam problem. 
czy jest coś, co mogę jeszcze zrobić/sprawdzić, czy od razu oddawać na gwarancje? 
Pozdrawiam Kuba 

9 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Kuba006
Pioneer
Opcje

Przez Pendrive i złącze USB? 

0 Like
Kuba006
Pioneer
Opcje

Niestety, aktualizacja nic nie dała. Soundbar wciąż przerywa. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kuba006  Cześć

Zalecam wykonanie resetu do ustawień fabrycznych, przed resetem odłącz kabel HDMI/optyczny od soundbara.

Na włączonej listwie proszę przytrzymać jednocześnie przycisk + i -, aż się pojawi komunikat, urządzenie się wyłączy. Proszę na chwilę odłączyć soundbar od prądu i podłączyć.

Czy masz możliwość ewentualnie przetestowania z innym urządzeniem? Być może przerywanie wynika z urządzenia, które dostarcza dźwięk?

Kuba006
Pioneer
Opcje

Reset nic nie pomógł. Jeśli oglądam TV, przerywa ale bardzo rzadko. Tak samo z Netflix. Jeśli włączę Player, wtedy przerywa bardzo często. Aż denerwuje podczas oglądania. 
laczylem już dwa różne kable HDMI i ten kabel audio, który był w zestawie. 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kuba006, TV też Samsung? Można jeszcze spróbować zresetować TV i jego funkcje Smart. I tak jak pisał @PrzemekM, przetestuj soundbar z innym urządzeniem/innym TV.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

anubis1994
First Poster
Opcje
Udało się rozwiązać problem?, mam ten sam problem, soundbar był na gwarancji, wymienili mu płytę główną i nadal to samo.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@anubis1994, inne kable próbowałeś? Powiesz coś więcej, co się u Ciebie dzieje?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like