Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar hw-a550 samoczynna zmiana głośności, brak reakcji na pilota

(Temat utworzony: 08-10-2022 09:46 PM)
1179 Wyświetlenia
Members_QA2PJVR
Apprentice
Opcje

Witam, posiadam sounbar samsung hw-a550 i głośnik po włączeniu zwiększa głośność do maksimum i nie reaguje na pilota.. jeżeli wcisnę guzik ściszenia to schodzi do zera a jak puszczam to na nowo leci do 100. 

12 Odpowiedzi
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Być może przyciski głośności w pilocie jest uszkodzony, bądź dostało się coś do niego i to powoduje maxymalne zgłaśnianie.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Members_QA2PJVR Witam. Proszę spróbować zresetować urządzenie wciskając i trzymając jednocześnie + I - głośności przez 5 sekund aż pojawi się na wyświetlaczu INIT wtedy listwa powinna się wyłączyć i ponownie włączyć ją po paru minutach.
0 Like
Members_QA2PJVR
Apprentice
Opcje

Z pilota wyciągnąłem baterie a i tak się podglasza.. rozkręciłem głośnik i chciałem przeczyścić przyciski lecz dojście do nich jest trudne bo musiałbym wszystko odkręcić a boję się że przestanie w ogóle działać..  dmuchnalem pate razy w pobliży miejsca przycisków włączyłem głośnik było ok przez może 10 min po tym czasie znowuzaczal szaleć i głośność rosnąć do 100 i cały czas wyświetla się napis 100.. tak jakby przycisk był cały czas naciśnięty przyciskam reset nic nie daje 

0 Like
Members_QA2PJVR
Apprentice
Opcje
 11.28 MB z 66.33 MB

0 Like
Members_QA2PJVR
Apprentice
Opcje

Chciałem wgrać film ale chyba się nie udało... 

0 Like
Members_QA2PJVR
Apprentice
Opcje

Żeby przyciszyć muszę nacisnąć plus i munus ale jak puszczam i tak rośnie do 100 i cały czas wyświetla to 100 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_QA2PJVR, próbowałeś zrobić reset, o którym pisał @_Technik_? Próbowałeś odłączyć Soundbar od gniazda zasilania oraz jednocześnie od innych urządzeń na minimum 1 minutę?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_QA2PJVR
Apprentice
Opcje

Próbowałem wszystkiego... głośnik nie jest do niczego podłączony po odłączeniu z kontaktu na jakiś czas i ponownemu włączeniu jest ok przez 10 min potem robi się to samo głośnik leci do 100 i cały czas świeci 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_QA2PJVR, spróbuj jeszcze go zaktualizować, na tej stronie znajdziesz plik do aktualizowania i instrukcję aktualizacji. Jeśli się nie mylę, poprzez apkę SmartThings też zaktualizujesz.

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-A550/EN/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.