Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung ue55mu6102 polaczenie hdmi arc pioneer vsx 832

(Temat utworzony: 10-04-2019 08:52 PM)
3011 Wyświetlenia
Wawrys
Journeyman
Opcje

Witam mam problem z połączeniem ARC.

Do amplitunera jest podłączony dekoder oraz konsola. Do hdmi arc out jest podłączony telewizor i tam też jest wejście hdmi ARC.  Dekoder i konsola przez amplituner dziala ok, natomiast jeżeli chce korzystać ze smart tv np. Youtube no to dźwięk gra tylko z tv nie wraca dźwięk do amplitunera przez wejście ARC. Kabel kupilem hdmi z wyższej półki juz który obsługuje 4k.

Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów.  

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wawrys A przełączałeś w amplitunerze na wejcie optyczne ? Jak nie działa ARC masz w instrukcji na stronie 15 podłączenie HDMI i optyczny 

Przechwytywanie.PNG

0 Like
Wawrys
Journeyman
Opcje

Na wyjście dźwięku tv nie uruchamialem optycznego tylko caly czas jest ustawione COAXIAL 15549211636282169321407637349449.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Powinien być wybór żródła w ustawieniach amplitunera(COAXIAL ,HDMI,optyczny) pozostaje Ci reset i ponowna konfiguracja 

0 Like
Wawrys
Journeyman
Opcje

Wszystko zależy w ktore ustawienia wchodze i jest wybór hdmi, COAXIAL, optyczny 15549218277991999574364265747968.jpg

Pierwsze czego nie widać zawsze jest bd/dvdPierwsze czego nie widać zawsze jest bd/dvd

15549220125802708751172039240445.jpg

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na stronie 45 jest napisane 

Cyfrowe wejście audio Możesz zmienić przypisanie wejścia między selektorami wejścia i DIGITAL AUDIO IN COAXIAL / OPTICAL. Jeśli nie przypiszesz gniazda, wybierz „---”.

Przechwytywanie.PNG

Wawrys
Journeyman
Opcje

Udalo sie, kabel optyczny i w opcjach amplitunera w wyjściu tv zmieniłem na opical  i poszlo. 

Dziękuję bardzo za poświęcony czas :smiling-face: nie ogarnął bym tego :smiling-face: jak jest możliwość wysłania adresu priv to poproszę i jutro wysyłam czekoladę  :smiling-face: 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na tym forum masz pomoc za Free:winking-face:  Miłego słuchania i ogładania:handshake:

Wawrys
Journeyman
Opcje
Dziękuję jeszcze raz :smiling-face:
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Hej,

żadna dziękuję, ponieważ dalej ARC nie działa z tym Samsungiem. Wystarczy wprowadzić taka funkcję w telewizorze, tylko Samsung na to nie pozwala, bo earc jest dostępna w TV od kilkunastu tysięcy. A jakis z Trybem Gry sobie poradzili, ale już z Pioneerem nie funkcjonuje, gubi i trzeba jak ***** wyjmować telewizor z wtyczki na 10 minut. Szkoda, bo zmieniłem cały sprzęt za 10 tysięcy, a wciąż to samo. Problem by się rozwiązał gdyby większa ilość osób to masowo zgłosiła, ale niektórym wystarczy tylko optyczny. Więc po niego grzyba reklamować ten ARC???

0 Like
wongregor
Explorer
Opcje

Nie tylko z tym samsungiem. Mam dokładnie ten sam problem z TV 55Q80R i Pionieer VSX-S520. W obu najnowszy firmware i kicha. Jak raz złapie, to działa do pierwszego wyłączenia ampli z pilota. Potem już zostaje wyciąganie wtyczki z gniazdka jednego i drugiego urządzenia i tak działa do momentu wyłączenia któregoś urządzenia z pilota. Pewnie, że można optycznym, ale akurat ja go potrzebuję do czego innego.

0 Like