Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung UE49MU6472 Wyjście dźwięku odbiornik ( HDMI )

(Temat utworzony: 17-06-2018 04:28 PM)
13846 Wyświetlenia
pawel1987
Apprentice
Opcje

Witam. Posiadam TV jak w opisie. Podłączony jest z kinem domowym Samsung HT-E4550 kablem optycznym oraz kablem hdmi. Do wczoraj wszystko działało jak powinno, tzn: włączająć TV automatycznie włączało się kino a dźwięk z głośników tv wyłączał się. Zwiększając dźwięk pilotem od tv podgłaszało się kino. Od wczoraj wszystko się pozmieniało... Włączam TV, załącza się również kino, ale dźwięk przez chwilę jest słyszalny tylko z kina po czym po chwili włączają się również głośniki w TV i wszystko gra na raz. Podgłaszając pilotem od TV kino nie reaguje a podgłasza się tylko TV.  W ustawieniach TV zaraz po włączeniu, pojawia się na chwilę opcja "wyjście dźwięku odbiornik hdmi" po czym uruchamia się kino i po chwili w/w opcja znika i dżwięk słychać z kina i z TV. Nagrałem film żeby zobrazować , to co próbowałem w jak najprostszy sposób opisać. Bardzo proszę o pomoc i jakieś sugestie, czym to może byś spowodowane. Pozdrawiam
https://youtu.be/HOt_rqt5sHc

0 Like
15 Odpowiedzi
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć 

W TV wybierz wyjście dźwięku optyczne oraz sprawdź czy w telewizorze przewód HDMI jest podłączony do portu HDMI (ARC).

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
pawel1987
Apprentice
Opcje

Jeśli w TV wybiorę wyjście dźwięku optyczne, to nie mam możliwośći podgłaszania kina pilotem od TV a poza tym przy ponownym uruchomieniu automatycznie wyjscie dźwięku zmienia się na głośniki TV. Dodam, że dokładnie taka sama konfiguracja jest na drugim TV i tam wszystko działa. U mnie od wczoraj coś się podziało i nie wiadomo co jest przyczyną...

0 Like
Rozwiązanie
pawel1987
Apprentice
Opcje
Wszystko już działa. Dwa razy z rzędu zresetowałem ustawienia w TV i wszystko działa tak jak powinno :smiling-face: pozdrawiam
0 Like
Sam_u_raju
Apprentice
Opcje

Witam. Mam taki sam problem z tym, że nie jestem podłączony kablem optycznym tylko z kina domowego Onkyo kablem HDMI do One Connecta. Po zakupie telewizora wszystko działało ok. Pilotem podgłaśniałem kino domowe a teraz mam zdublowany dźwięk a pilot podgłaśnia tylko dźwięk w TV 😞 Spróbuję tego podwójengo restartu chociaż w niego nie wierzę. Pojdeyńczy mi nic nie naprawił. Telewizor Q7F 55"

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odłącz kino od telewizora, odłącz telewizor od prądu na 15 minut. Po włączeniu wykonaj reset, podłącz kino niech zostanie na nowo wykryte. Oczywiście w gniazdo HDMI Arc. Ustaw ponownie pilot uniwersalny na obsługę Onkyo.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Sam_u_raju
Apprentice
Opcje

Szewcu72 Dzięki. Na razie po Twoich wskazówkach wszystko wróciło do normy. Mam nadzieję, że tak zostanie. Dzięki i pozdrawiam

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Sam_u_raju Cieszę się, że wszystko wróciło do normy. Po to tu wszyscy jesteśmy, Ty również, aby pomagać sobie wzajemnie, w kwestiach , które już "ogarniamy".
Zostań z nami i pomagaj innym. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Sam_u_raju
Apprentice
Opcje

Witam ponownie. Telewizor na tym resercie wytrzymał tylko tydzień i znowu dubluje dźwięk. Jestem rozczarowany, że telewizor za taki pieniądz szwankuje jakkolwiek 😞

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Sam_u_raju Kabel podpięty oczywiście pod HDMI 2 (tam gdzie jest ARC), a Onkyo skonfigurowane odpowiednio pod obsługę kanału zwrotnego dźwięku?

0 Like