Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung HW-Q930B - jak skonfigurować dźwięk?

(Temat utworzony: 22-07-2023 08:41 AM)
5370 Wyświetlenia
Assocati
Apprentice
Opcje

Witajcie, kupiłem zestaw Samsung QLED 55 oraz SoundBar Q930B. Mam średnie wrażania odnośnie grania soundbara. Połączony jest z TV poprzez Wifi. Jakoś dźwięku nie zachwyca specjalnie, dodatkowo tylne satelitki grają bardzo cicho. Jak można wejść w ustawienia i jak skonfigurować SoundBar aby lepiej to wszystko brzmiało? Moje stare kino domowe 15 letnie Philips za małe pieniądze lepiej gra. 

0 Like
pawel0093
First Poster
Opcje
Co pewien czas nie działają tylne głośniki
0 Like
pawel0093
First Poster
Opcje
Za każdym razem muszę odłączyć soundbar z zasilanie wtedy wraca dźwięk z tylnych głośników
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@pawel0093, jaki masz model Soundbara, czy te głośniki są dedykowane do tego modelu?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Wonder08
First Poster
Opcje

Witam. Kupiłem soundbar q930b i posiadam tv lg 49uf800v. Jak najlepiej podłączyć by uzyskać dolby digital, bądź atmos w netflix. Mam połączony w tv hdmi arc w soundbar hdmi aerc. Wyświetla cały czas Tv/arc. Prośba o pomoc.

Dziękuję. Pozdrawiam 

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Wonder08 Sprawdź, czy materiał który próbujesz obejrzeć posiada Dolby Atmos. Ten rodzaj kodeka jest używany najczęściej w oryginalnych ścieżkach dźwiękowych.

Gdy odtworzysz taki materiał na wyświetlaczu Soundbara pojawi się napis "ATMOS".

0 Like
many13
First Poster
Opcje
Jak podgłosnileś satelitki?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@many13, Głośność poszczególnych kanałów ustawiasz za pomocą pilota od soundbara. Za głośność tylnych głośników odpowiada pozycja REAR. W instrukcji obsługi znajdziesz szczegóły. Napisz jaki model soundbara posiadasz.

Wonder08
First Poster
Opcje

Próbowałem na netflix w orginalnym dźwięku w dolby digital. Cały czas na soubnbar wyświetla się tv/arc. 5.1 jest. 

0 Like
Wonder08
First Poster
Opcje

Najlepiej aplikacja na tel smart things. 

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@Wonder08 Widocznie nie wszystkie materiały, które odtwarzasz mają Dolby Atmos, a jedynie dźwięk 5.1.

@many13 jest tak jak pisał @Wonder08 można regulować dźwięk za pomocą aplikacji, ale też za pomocą pilota Soundbara.