05-07-2022 11:03 PM — edytowano 06-07-2022 12:07 AM
Witam
Zakupilem Samsung HW-B450 podlaczylem do prądu i wszystko działało bez problemu. Odłączyłem od prądu i przez może tydzień-2 tygodnie nie był podłączany sprzęt tylko spokojnie sobie czekał. Dziś postanowiłem podłączyć i ustawić jak trzeba i zonk nie działa. Tzn listwa z wyświetlaczem mimo podłączenia nie włącza się. Nie pojawia się nic na wyswietlaczu i kompletnie nie reaguje ani na włączanie pilotem ani na włączanie górnym przyciskiem . Duży głośnik po zresetowaniu miga na niebiesko. W czym leży problem?
09-03-2023 01:46 PM
@przemekb22, a próbowałeś się kontaktować z serwisem, na jakim etapie jest Twoje zgłoszenie? Na tej stronie znajdziesz wyszukiwarkę serwisów wraz z danymi kontaktowymi: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
09-03-2023 02:44 PM
@OleksiiA bardzo dziękuję za namiary. Już jestem po rozmowie z samym serwisem i wszystko już wiem. Wada mojego sprzętu została potwierdzona i niestety sub nie działa prawidłowo. Czekam na dalszy rozwój sytuacji. Pozdrawiam.
13-03-2023 05:51 PM
Siemka. Mam ten sam problem. Subwoofer piszczy i też lekko trzeszczy przy cichszych dialogach w filmach. Wiesz coś od serwisu co ze sprzętem jest nie tak ? Pozdrawiam
14-03-2023 11:59 AM
Wiem tylko, ze serwis potwierdzil wadę mojej sztuki. Kupilem sprzęt w RTV EURO AGD i patrzac po opinii klientów to nie jestesmy sami. Ten sprzęt w jakiejs wiekszej czy mniejszej ilosci dostępny na rynku ma niestety to przypadlosc, ktorej nie da sie zniesc. Ja wnioskowalem o zwrot kasy, bo nie mam zamiaru wysylac kolejnej sztuki na serwis. Najpewniej kupie inny soundbar.
14-03-2023 12:39 PM
Też zakupiłem w RTV Euro AGD tylko, że ja kontaktowałem się bezpośrednio z supportem Samsunga na czacie. Gość z supportu zebrał wszystkie dane, nawet filmik z tym piszczeniem i zgodziłem się na reklamację i serwis bezpośrednio z Samsunga. Nie wiem co zdziałają i jestem sceptycznie nastawiony. Teraz myślę, że trzeba było zapakować sprzęt i zwrócić do sklepu - też zakupiłem stacjonarnie. Na razie czekam na kuriera. I nie wiem czy nie zwrócę do sklepu po prostu.
14-03-2023 02:45 PM
Ja dzis dzwonilem do samsunga i powiedzieli mi, ze bede mial prawo do wymiany na nowy albo zwrot kasy. Serwis napisal, ze nie ma mozliwosci naprawy. Teraz sie zastanawiam, co kupic i przyznam, ze mam niezly metlik w glowie. Szukam czegos dp max 900zl.
14-03-2023 04:36 PM
A gdzie miałeś serwis ? W jakim mieście ? Zastanawiam się, że jak będzie taka sama sytuacja u mnie jak u Ciebie to biorę JBL 2.1. Dam też około 1000zł ale przynajmniej nie ma problemów.
14-03-2023 04:57 PM — edytowano 15-03-2023 08:54 AM
Serwis byl z Warszawy. Ja wezmę chyba Denona dht-S316. Myslalem mad budżetowym Sharpem sbw202, ale Denon bardziej do mnie przemawia. Samsunga już nie chcę. Zbyt duże ryzyko otrzymania wadliwego sprzętu. Nie dziwi mnie w sumie, ze ostatnio ceny tego modelu b450 tak polecialy, ze juz 599zl to kupisz. Jak ktoś jest przygluchy na piski to moze bedzie zadowolony z tego urządzenia 😄
@Polokowski byłem wczoraj zrobić mały research po sklepach w celu posłuchania, jak grają sprzęty. Interesował mnie głównie Denon dht-S316, ale zupełnie z ciekawości poprosiłem, aby włączyli mi Samsunga HW B550. I powiem Ci, że mam teraz zagwozdkę, bo ten samsung gra świetnie, lepiej od Denona, bardziej czysto. Do tego na allegro można go kupić już za 780zł. Biję się z myślami, co zrobić, ale chyba zaryzykuję tego Samsunga, bo ma mnóstwo pozytywnych opinii. Co najważniejsze, to mam hdmi arc, którego mi brakowało przy B450. Dam znać, jak sprzęt będę już miał, czy faktycznie warto było zaryzykować.
15-03-2023 09:43 AM
@przemekb22 A ja zrobiłem taki myk. Wczoraj kupiłem po prostu nowy soundbar i wziąłem właśnie HW-B550. Gra wspaniale i czysto. Gość w Media Expert podpowiedział mi żebym w sklepie nawet z poziomu telefony kliknął dostawę z odbiorem w sklepie bo wtedy podlega już pod sprzedaż w internecie i masz 14 dni na zwrot sprzętu bez podania przyczyny. Zaryzykowałem i cieszę się nowym sprzętem i świetnym dźwiękiem. Kupiłem z jakimś kodem promocyjnym na stronie Media Expert za ok 930 PLN. Podejrzewam, że B450 też dostanę zwrot pieniędzy. Dlatego zaryzykowałem.
15-03-2023 10:04 AM
@Polokowski no to mnie utwierdziłes w moim wyborze. Dziękuję za info, dzis kupuję 😊