Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung 43" AU8002 a soundbar

(Temat utworzony: 15-06-2023 06:56 AM)
114 Wyświetlenia
auman
Pioneer
Opcje

WItam, mam zamiar kupić sobie, jeżeli troszkę stanieje soundbar Samsmung HW-Q60T dla telewizora Samsung AU8002, ponoć mają ładnie współgrać przez funkcję Q-Symphony. 

Moje pytanie brzmi, czy lepiej byłoby dokupić kabel optyczny i przez niego podłączyć do TV czy po prostu przez HDMI?Ktoś ten soundbar ma może i może coś o nim opowiedzieć? 

Pozdrawiam

0 Like
16 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli masz zamiar oglądać filmy z wybudowanych aplikacji, a TV nie obsługuje DA, to skup się na jakimś DD 5.1. Jeśli masz jakiś odtwarzacz multimedialny lub BD i one stanowią główne źródło oglądania, to inwestuj w DA.
TomekZachod
Journeyman
Opcje

Dziękuje wszystkim za pomoc - zapominam o DA 😏. Spokojnego dnia 

0 Like
TomekZachod
Journeyman
Opcje

Witam - update. Tv samsung seria au odtwarza  Atmos/a z hw- Q800 poprzez Hdmi . Opcja Q-Symhony również działa. 
niesymetryczność pomieszczenia uświadomiło potrzebę dokupienia dodatkowych głośników . Ogólne wrażenia b dobre 

auman
Pioneer
Opcje
Posiadam TV Samsunga ue43au8002k. Chciałbym dokupić głośniki jakieś niedrogie 2.1 do niego. Obecnie mam pod komputer 5.1 Logitecha Z607, ale nie da rady ich podłączyć pod TV bo w głośnikach jest RCA .to oprócz Soundbara jakie polecacie głośniki 2.1? Telewizor nie ma wejśca Jacka!! 
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@auman  Samsung nie ma czegoś takiego jak głośniki 2.1  jedynie soundbar. Jak dobrze pamiętam to ponad rok temu przymierzałeś do zakupu HW-Q60T? 

auman
Pioneer
Opcje
Tak, ale mam za mały pokój chyba na soundbar. Chodzi mi o zwykle głosniki komputerowe podłączone pod TV. 2 głośniki i subwoofer zwyczajne
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@auman  Poszukaj sobie głośnik komputerowe 2.1 z wejściem optycznym.