Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sąsiad łaczy sie z moim Soundbarem

(Temat utworzony: 22-07-2020 09:19 AM)
5126 Wyświetlenia
Lazar90
First Poster
Opcje

Może ktoś jest wstanie podpowiedzieć co mam zrobić jeśli, któryś raz z rzędu sąsiad bezproblemowo łączy się z moim soundbarem?

Wkurzajace jest to że przychodzę z pracy Chciałbym posłuchać muzyki z yt przez tv i wyskakuje mi komunikat Tv Ready ale dźwięki nie ma( wcześniej bywało że leciał głos z oglądanych programów sąsiada w innym jezyku) 

Jest jakos sposób by on nie mógł mi za każdym razem zresetować ustawionego przezemnie sprzętu? Za każdą pomocną odpowiedź serdecznie dziekuje!

0 Like
12 Odpowiedzi
Kamil_86
Student
Opcje
Mam ten sam problem, ktoś z sąsiedniej klatki z bloku sparował się swoim laptopem (sugeruje to początek nazwy "desktop...") z moim sounbarem Samsung hw-q800c. Podejżewam, że synek podleciał do belki przytrzymał przycisk do parowania bluetooth, a w tym czasie jakiś sąsiad to wykorzystał, bo próbowałem połączyć się nowym urządzeniem przez bluetooth i nie dało rady bez przejścia w tryb parowania ze strony sounbara. Najgorsze jest to, że już sparowane urządzenie zawsze się połączy z sounbarem. Nie pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych. Kablem HDMI od początku łączyłem się z TV. Sąsiad bez problemu łączy się i przejmuje połączenie, wyświetla się wcześniej na belce tylko nazwa bluetooth jego urządzenia, a później muzyka ustawiona na 100... Wyłączam teraz sounbara z listwy, żeby podczas naszej nieobecności nie straszył innych sąsiadów, najgorzej, że nie ma chyba na to rady, a wkurza jak sobie oglądasz o 23 serial z Netflixa, a tu komunikat o połączeniu bluetooth i wyświetlająca się nazwa urządzenia przed wejściem smoka na moje urządzenie no i trzeba szybko lecieć do listwy przedłużacza i na listwie sounbara wyłączać. Kolega mówił, żeby wylutować moduł bluetooth no ale subwoofer mam bezprzewodowo połączony i innej opcji połączenia z belką nie ma. Tak jak pisałem wcześniej, to że mam na kablu połączenie z TV nie przeszkadza sąsiadowi w połączeniu się przez BT z sounbarem. Nawet jak jest wyłączony to uruchamia mi belkę. Tylko odcięcie zasilania od sounbara przerywa zabawę dowcipnisiowi
0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Spróbuj dezaktywować moduł bluetooth w ten sposób:

AdamW_0-1721205339392.png

Kamil_86
Student
Opcje
Działa! 😀 dezaktywowałem moduł bluetooth podczas połączenia z moim samsungiem i odtwarzaniem muzyki z radia internetowego na sounbarze. Rozłączyło połączenie, na belce wyskoczył komunikat chyba "bluetooth off" no i noe mogłem się już z nim połączyć. Po zmianie sposobu połączenia na D.IN TV ARC ku mojemu zdziwieniu subwoofer działa mimo, że ma bezprzewodową łączność z belką 🙂 super dziękuję bardzo za szybką pomoc 🍻