Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przerywający dźwięk h6400 i dts neo 2,5

(Temat utworzony: 27-04-2018 11:15 PM)
1956 Wyświetlenia
Lookkr
First Poster
Opcje

Witam,

Podłączyłem do mojego tv 48h6400 soundbar yamaha Yas-107 przez hdmi arc. Ustawiłem w tv dts neo 2,5 ponieważ jakościowo daje najlepszy dźwięk. Niestety dźwięk przerywa gdy włączę Youtube. Jak można się pozbyć uporczywych zacięć? 

0 Like
10 Odpowiedzi
Bacio1987
Journeyman
Opcje

Jaką masz wersje oprogramowania swojego tv?Dźwięk przerywa tylko na YouTube czy podczas oglądania telewizji też? 

0 Like
Lookkr
First Poster
Opcje

Obecnie mam wersję 2890, przerywa tylko na youtube, podczas oglądania tv wszystko jest ok. 

0 Like
Bacio1987
Journeyman
Opcje

Youtube z telewizora czy ze smartfona?Próbowałeś innego podłączenia?

0 Like
Lookkr
First Poster
Opcje

youtube z tv, zalezy mi na hdmi arc i używanie jednego pilota

0 Like
Bacio1987
Journeyman
Opcje

A YouTube aktualizowany?

0 Like
Lookkr
First Poster
Opcje

Youtube zaktualizowany, podłączyłem soundbara optykiem, też przycina dźwięk. 

0 Like
Bacio1987
Journeyman
Opcje

Masz możliwość uruchomienia YouTube ze smartfona na TV? Wtedy można by zweryfikować czy to wina aplikacji czy coś innego

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Lookkr

Jeżeli faktycznie nie działa tylko YouTube, to wykonaj reset Smart Hub oraz aktualizację telewizora poprzez USB. Jeśli to nie pomoże, oznacza to problem wewnątrz samej aplikacji. W takiej sytuacji trzeba będzie skontaktować się z jej dostawcą. 

Chciałbym też wspomnieć, że może być to kwestia samego soundbara, a właściwie możliwego braku jego kompatybilności z telewizorem. Urządzenia firmy Samsung nie zawsze są w pełni  kompatybilne z urządzeniami innych producentów.

W każdym razie, spróbuj wykonać opisane na początku czynności. :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Lookkr
First Poster
Opcje

Zresetowałem Smart Hub, zaktualizowałem przez USB telewizor i dalej przerywa. Zauważyłem podczas użytkowania YouTube, jak już leci klip i pilotem poruszę i pokazują się u odłu ekranu ikonki Smart Huba to wtedy są najczęściej zacięcia głosu. Kiedy coś jest odtwarzane i nic nie ruszam wskaźnikiem to są przycięcia bardzo krótkie. Chyba winę ponosi za to ten Smart Hub i połączenie z internetem. 

0 Like