Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Subwooferem HW-Q800C gra bardzo cicho

(Temat utworzony: 25-06-2024 11:44 PM)
1325 Wyświetlenia
FallenOne
Student
Opcje

Witam wczoraj zakupiłem soundbar Q800C i problem jest z Subwooferem, wszystko ustawione, podłączone, sparowane ale subwoofer gra bardzo cicho, nie ważne czy Bluetooth czy przez HDMI mimo, że jest ustawiony na max, próbowałem już resetować soundbar, łączyć ponownie listwę z niskotonowym ale nic nie działa 

0 Like
13 Odpowiedzi
kanie_wschód
First Poster
Opcje
Należy zwiększyć poziom głośności w ustawieniach subwoofera.
0 Like
FallenOne
Student
Opcje
Był ustawiony na max i nadal nic
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeszcze w aplikacji SmartThings jest funkcja "Wzmocnienie basów".
0 Like
FallenOne
Student
Opcje
Też próbowałem przez aplikację i wzmocnienie, i głośniej niestety też nie działa, słychać jakby był "wygłuszony", czuć że gra ale tylko jak siedzę przy samym głośniku
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Generalnie subwoofer nie nadaje się do słuchania muzyki, do filmów jest ok. W jakim trybie słuchasz, czego słuchasz lub co oglądasz? Subwoofer przenosi tylko niskie częstotliwości, więc trudno, żeby grał głośno, jeśli ścieżka dźwiękowa nie zawiera tego. Mam Q950A i jestem mega zadowolony, ale nie słucham muzyki, służy do oglądania filmów i w tej roli, sprawdza się znakomicie.
FallenOne
Student
Opcje
Włączyłem film i słychać samą listwę jakby, głównie na standardzie gra
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Tryb Standard do tego służy, bo odtwarza dźwięk zapisany na ścieżce dźwiękowej materiału, który jest odtwarzany. Dobrym testem na działanie subwoofera jest sam początek John Wick 4😎 U mnie subwoofer nie jest na max. Jeśli możesz, to spróbuj jeszcze zresetować sam soundbar.1719385019668.jpg
0 Like
FallenOne
Student
Opcje
Robiłem już resety, soundbara, sprawdzałem czy aktualizacji nie ma, resetowałem ustawienia, soundbar, parowanie listwy z subwooferem i nadal to samo 🥲
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Trudno mi stwierdzić, czy coś jest nie tak z subwooferem, czy to tylko Twoje subiektywne odczucie, bo znam ludzi, którym OLED nie pasuje, bo "świeci", a ja 2 tygodnie temu, właśnie LCD zmieniłem na OLED i wiem, że nie wrócę już do LCD. Jeśli uważasz, że subwoofer nie spełnia Twoich oczekiwań, to zwróć do sklepu i zażądaj wymiany nowy komplet.
0 Like